De natuur, tijd en geduld zijn de drie beste dokters.
(anoniem)

Tijd maken voor iemand, één van de dingen die best in mijn lijst van gisteren had kunnen passen. Soms zou ik willen dat er meer dan 24 uur in een dag zitten. Mijn lijf heeft namelijk nogal wat recup nodig en dat moet ik het echt gunnen. Iets wat ik helemaal heb moeten leren hoor want ik liep (en loop soms nog) mezelf regelmatig voorbij! Er hoort nog altijd een hoop schuldgevoel bij en dat is iets wat ik maar moeilijk onder controle krijg.

 

De laatste weken werd er veel beroep op me gedaan als oppasoma. Dat is een energievreter van hoogste categorie maar oh wat geniet ik ervan! We gingen ook met de 2 oudsten een lang weekend naar zee (daarover schrijf ik later nog wel iets) en we hadden wat feestjes waarvoor gebakken en gekookt moest worden. Blogs volgen op de reader lukte me nog maar verder stond bloggen op een laag pitje. Goed gevulde agenda = (letterlijk) rust inbouwen. Heel natuurlijk de flow van je eigen lijf volgen, dat helpt écht. Ik blijf mezelf daar ook altijd maar voor verontschuldigen tegenover iedereen – kijk nu doe ik het weer – terwijl ik weet dat het onnozel is.

Geduld is iets wat ik, net als de kids, amper bezit. Onze rakkers zullen dat toch even moeten hebben want er staat in onze agenda eerst nog een ander leuk vooruitzicht, quality time voor manlief en mij. Maar ook daarvoor hebben ze een oplossing want “dan bellen (skypen) jullie toch via de computer hé oma en dan kunnen we gekke bekken naar elkaar trekken”. Daar maken we graag tijd voor!

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Geniet maar van de quality time met je man én het gekke bekkentrekken.

  2. kleinkinderen vergen nogal wat energie hé, dat weten wij nu ook al. Ook al hebben we er nog maar ééntje…<br />

  3. Wow wat een mooie blog! Heel herkenbaar hoor dat schuldgevoel. Toen ik was gestopt met stage en mijn lichaam giga op de rem ging staan, had ik daar onwijs veel moeite mee. Naar vrienden toe, naar mijzelf.. &amp; nu weet ik wel beter! Juist nu ik het rustig heb qua school, het leven weer op de rit en ik goed naar mijn lichaam luister krijg ik rust. En daarbij een stukje geduld. En daarbij een

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!