Opruimen, weggeven, ruilen, doorgeven…

‘k Ben een tijd geleden aan het rommelen geslagen. Opruimen doet eigenlijk wel deugd maar je moet er goesting in hebben vind ik. Manlief is heel content. Ikzelf eigenlijk ook wel als ik zie hoeveel er weer richting kringwinkel kan verhuizen. Misschien had het deels te maken met het boek dat ik er een poos geleden kocht. Het slimme organizing boek, voor een leven met minder stress en wanorde, kwam ik tegen op een moment dat ik voor mezelf had uitgemaakt dat ik dringend wat moest doen met de spullen die ik eigenlijk niet meer gebruik. Je kan weggooien, verkopen, weggeven, ruilen of doorgeven. Ik doe het allemaal. Een paar zelfs via de blog!

Doorgeven…

2015-01-22 11.18.27

Misschien zijn er wel bloggers die zelf ook spullen willen wegdoen maar niet goed weten hoe eraan te beginnen. Het boek staat vol met tips en sterkmakers om jezelf de moed te geven dingen weg te doen. En 1 + 1 = 2 dus maak ik er gewoon een doorgeefboek van! Ik geef het aan jou en als jij het gelezen hebt geef je het zelf ook weer door via je blog. Wie interesse heeft laat het maar weten.

Ruilen…

Nog een boek. Meer ruimte in je huis, 97 slimme woonideeën en oplossingen.  Een leuk 109 pagina’s tellend boek dat verleden jaar werd uitgegeven door Sanoma. Je kon het toen extra bij Libelle kopen.

2015-01-22 10.09.56

Normaal kan ik me wel sterk houden bij koppelverkoop behalve als het over wonen gaat. Ik vind dat geen verloren geld. Je kan zulke boeken lezen/inkijken en nog eens en nog eens. Dit specifiek boek heb ik uiteindelijk maar 1 keer gelezen. Niet dat het niet interessant is hoor maar er staat niks in wat ik in ons huis kan verwezenlijken. Waarom zou ik het nog bijhouden dan hé? Ik zou hem kunnen verkopen maar wil hem liever ruilen. Voor ik het op Iedereen ruilt mee (ruiltmee.be) zet probeer ik het eerst via de blog. Misschien heeft iemand interesse in een ruil?

Weggeven 1…

Er zitten wel wat creatieve mensen onder mijn lezers. Mensen die zeker iets kunnen aanvangen met dit eerste weggevertje van vandaag. Ik kocht het met het idee om er ooit wat mee te maken. Noppes heb ik ermee gedaan en ik vrees dat ik het niet meer ga doen ook. Waarom niet weggeven dan?

DSCN6723giveaway

Oh ik ben al zo benieuwd wat er van gemaakt gaat worden. Deze echte bloemen werden geplukt in serres of op velden in de bergen en met de hand en een speciale techniek gedroogd staat er achteraan elk luchtdicht verpakt zakje te lezen. Je kan er hele mooie kaarten mee maken. Of misschien heb je al een ander idee? Het ene zijn gedroogde viooltjes en het andere rode roosjes. Heel fraai van kleur, de roosjes iets meer dan de viooltjes, en puntgaaf.

Weggeven 2 …

Tussen mijn lezers zitten er vast en zeker ook fans van de blog van Madame Zsazsa. Een creatieve dame van de bovenste plank. Misschien ken je haar enkel van het VT4 programma ‘Plan B’, van haar boek ‘Allemaal rokjes’ of ‘De moestuin van Mme Zsazsa’? Hoe dan ook, onlangs zat haar Zsazsalmanak 2015 bij de krant. Een hele leuke kalender met spreuken, tips, recepten, knutselideetjes, enz en ik geef hem weg.

2015-01-22 13.45.39

Dat kan nog net hé een kalender van het nieuwe jaar. Ik vind hem zelf ook leuk hoor maar hoeveel kalenders kan een mens ophangen. Voor mezelf heb ik wel foto’s gemaakt van de dingen die me aanspraken.

Een goede TIP die ik hier graag wil meegeven trouwens.

Foto’s nemen van artikels in boeken, tijdschriften, kranten etc….  Je kan ze niet allemaal bijhouden omdat er een paar interessante artikels of recepten instaan. Ze uitknippen is een manier, alleen… wie heeft er dan op de lange duur niet van die ‘ik-zal-dat-wel-nog-eens-klasseren’ hoopjes? Ik heb de mijne net allemaal weggewerkt en besloten om het anders aan te pakken. Gewoon een foto nemen en op je pc in handige mapjes klasseren. Véél makkelijker om terug te vinden en je huis ligt er tegelijk opgeruimder bij.

Lijkt het doorgeefboek, het ruilboek of één van de weggevers wat voor jou? Laat het gewoon weten in de reacties.

 

Hebben en niets geven, is in veel gevallen slechter dan stelen. Marie von Ebner-Eschenbach

Deze ook lezen?

One thought on “Opruimen, weggeven, ruilen, doorgeven…

 1. mANdarien

  januari 26, 2015 at 6:27pm

  Dat eerste boek vind ik wel leuk om eens door te geven aan de echtgenoot, hihi

 2. Christel

  januari 25, 2015 at 11:35am

  Ik doe heel graag mee voor het eerste boek. Ben bezig met een opleiding tot professional organizer en dat boek zou ik graag lezen!
  groet, Christel
  ps.goed bezig met opruimen zeg!

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:35pm

   Ik stuur het naar je toe Christel. Zo benieuwd ook welke weg het boek nog gaat afleggen. 🙂

   • Christel

    februari 14, 2015 at 8:25pm

    Boek ontvangen, blog er komende week over. Helemaal blij mee!! Leuk aangepakt ook zo met het kaartje, de boekenlegger enz.
    Warme groet, Christel

    • Auteur

     Nana

     februari 16, 2015 at 6:19pm

     Super!

 3. De Sierkip

  januari 25, 2015 at 9:44am

  Oh, goed bezig!! Jij bent ook aan het opruimen geslagen. Bij mij staat alles klaar om naar de kringloop te doen, maar via mijn blog wat weggeven is ook een goed idee. De volgende opruiming zal ik eens bekijken wat daarvoor in aanmerking komt.
  Prachtige gedroogde bloemen, maar… kans is aanwezig dat het hier ook ongebruikt blijft liggen. En die nog te klasseren hopen, haha, heel herkenbaar. Ik was al begonnen met een digitaal archief en Pinterest natuurlijk, maar de tastbare hopen zijn er ook nog. Kortom, nog veel te doen. Succes met jouw opruimacties!

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:34pm

   Jij ook succes dan. Tja van sommige dingen vind ik het dan zonde om niet eerst via de blog te proberen. Tot hier tot hier toe is dat al altijd gelukt. Toch nog iets plezanter dan gewoon naar de kringwinkel brengen. Digitaal archiveren is superhandig. En ja, Pinterest natuurlijk maar dat vind ik dan weer te gevaarlijk om aan de pc te blijven hangen. Je weet wanneer je begint maar niet wanneer je eindigt hé. Verslavend! 😉

 4. Marloeskreatief

  januari 23, 2015 at 8:36pm

  Oh die bloemetjes wat schoon , zelf al vele bloemetjes gedroogd en brochres mee gemaakt deze zien er prachtig uit, enig on te plastificeren en er een galssierrad van te maken …….dus ……..misschien maak ik een kansje . Of kunnen we iets ruilen .

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:31pm

   Ze zijn voor jou Marloes! Bij het verder opruimen heb ik zelfs een tweede pakje van die roosjes gevonden. Ik stuur ze zo snel mogelijk op. Ruilen mag maar hoeft niet.

 5. Daniëlle De Winter

  januari 23, 2015 at 5:55pm

  Het boek van meer ruimtes in huis spreekt mij wel aan. Als je het wil doorgeven, ik heb voor jou ook nog een boek liggen waarvan ik denk dat ik je er een plezier mee doe.
  Grtjs
  Daniëlle

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:30pm

   Prima Daniëlle, ik wil best met je ruilen. Ik stuur hem deze week op! x

 6. Mirjam

  januari 23, 2015 at 3:03pm

  Leuk, een geefplein, dan kom ik met de aanhanger! Om te geven, he? 🙂 Hier staat weer een tafeltje aan de straat, ik heb ook weer wat boekjes in de Little Free Library gelegd, zo leuk om te doen!

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:29pm

   Natuurlijk om te geven. We zijn die-hard fans hé Mirjam. 😉

 7. Onliemie

  januari 23, 2015 at 8:06am

  Hoe tof daar in Roeselare! Een geefplein! Misschien moet je volgende keer alle blogmadammen uitnodigen, Trui! Volgens dat ik zo lees zijn die allemaal aan het opruimen! 🙂 Een hoop spullen te geven…
  Ik wou eigenlijk meteen zeggen ohhhhh die kalender maar misschien heb ik nu wel het gevoel dat Claudia er meer aan gaat hebben… dus laat ik haar de kans!
  Schoon van mij hé Claudia! 😉
  Fijn weekend Nana!

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:29pm

   Idd Kris, wel leuk om te organiseren als blogmeeting! De kalender is voor Claudia. Héél schoon van jou! 😉

 8. Miss Creatuurtje

  januari 22, 2015 at 7:12pm

  Wordt er bij jullie in de buurt geen ‘geefpleinen’ georganiseerd? Daar brengen de mensen hun spullen naartoe die ze niet meer nodig hebben en kunnen mensen komen rondneuzen en meenemen wat ze kunnen gebruiken. Echt geven en nemen dus. Mijn man heeft onlangs dit mee in Roeselare georganiseerd, in een buurt waar minder bedeelden mensen wonen en het was een waar succes, heel hartverwarmend ook . Ik las onlangs een mooie gedachte hierover: “neem het mee als je er iets mee bent, laat het liggen als je het gevoel hebt dat iemand anders er nog meer aan zou hebben.” Misschien iets voor jou?

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:26pm

   Nee, hier nog nooit van gehoord ook niet. We hebben alleen garageverkoop maar ja dat is dan verkopen. Ik vrees dat de mensen hier wat op hun geld zitten. Niks voor niks. In Antwerpen (de stad dan) weet ik wel een geefkast maar dat vind ik minder prettig dan het via de blog weggeven. Zo weet je waar het terechtkomt en soms ook wat er nadien nog mee gedaan wordt als het bijvoorbeeld iets is om te knutselen. Toch keileuk! Die gedachte erover is wel tof. Misschien gebruik ik die wel in de toekomst. 🙂

 9. Claudia

  januari 22, 2015 at 5:45pm

  Oo die almanak wil ik wel, k was te laat om hem te gaan halen.

  • Auteur

   Nana

   januari 26, 2015 at 4:23pm

   Mail je adres dan maar door Claudia. He’s all yours!

Reacties gesloten.