…moet je dingen kopen alleen omdat je ze mooi vindt. Dat was het geval met het laatste boek van mijn give away (dat hopelijk vandaag zijn nieuwe eigenaar kent) maar het gebeurt ook af en toe met andere dingen…
Beeldjes bijvoorbeeld. Ik ben niet zot van die dingen op de kast (te druk, teveel afkuis ook) maar toch staan er hier in huis enkele. Zo staat op mijn bureau een mooi beeld, nee ‘t zijn er zelfs twee, à la Niki de Saint Phalle (ikke grote fan) die ik een paar jaar geleden van manlief kreeg. Heel zwart maar tegelijk heel veel kleur. Prachtig vind ik die. Een bronzen kunstwerkje van een zwangere vrouw met kleuter, een erfstuk, staat bij de foto’s van de kinderen in het salon maar en dan hebben we het gehad denk ik.
Het enige niet gekregen beeldje dat je hier kan vinden is een recente aankoop. Soms, héél soms, laat ik me toch verleiden maar dan is manlief er om me op andere gedachten te brengen. Twee weken geleden was ik alleen op strooptocht in de kringwinkel en kocht ik het kleinood. Gewoon, omdat ik het heel erg mooi vond. Manlief heeft het denk ik nog niet eens zien staan. Aan de linkerkant van waar ik dit nu zit te schrijven kijk ik dus op iets retro (ik schat begin jaren 70), klassiek en wit (foto boven) terwijl aan mijn rechterkant het abstracte de bovenhand heeft.

Wat ik ook gewoon kocht omdat ik het mooi vond is het laatste boek van de GIVE AWAY.

 

De complete handleiding voor het maken van quilts. Quilts vind ik prachtig en in een creatieve droom zag ik mezelf al de plaid met harten maken. Niet dus. Misschien kan het boek iemand anders wél van dienst zijn. Hebben? Laat je reactie na onder deze post.
Zondag maak ik bekend wie welk boek in de brievenbus mag verwachten.

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Ge hebt al kunnen zien dat ik soms ook beeldjes koop in de kringwinkel, daar ontdek ik mijn latente neiging naar kitsch ;)<br />En die botten heb ik in bruin en paars, uit de solden :)<br />Kon niet kiezen…<br />

  2. Ohhh ja, dat wil ik ook wel maken.

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!