bloggen citaten en gezegden Frankrijk kringwinkel enzo mijn tuin

Tuin Provençaalse stijl, part 2…

Elke vogel zingt zoals hij gebekt is, net zoals elke blogger blogt volgens de tijd die hij/zij beschikbaar heeft. En laat ik daar momenteel naar mijn goesting veel te weinig van hebben. Nee, dat verwoord ik verkeerd. Ik kan, net als iedereen, gebruik maken van 24 uur per dag maar er schiet niks meer over om te bloggen. En ik heb eigenlijk zoveel te schrijven! Ik borrel van de inspiratie. Erg hé!? Zelfs aan mijn boek heb ik lang niet zoveel kunnen schrijven als ik zou willen.

Kleinkindjes af en toe opvangen, ons tuinfeest organiseren – wat komt er een boel bij kijken zeg – en beetje bij beetje het tuinhuis – dat speelhuisje voor de kids gaat worden – opruimen, napluizen welke planten ik ga zetten… De energie om andere dingen te doen ontbreekt momenteel.

In de tuin zelf is trouwens al heel wat werk verzet en tegelijk nog een hoop te doen voor de aanleg binnen een week of 2 écht begint. Ondertussen probeer ik de kale bedoening die het momenteel nog is – ja zelfs nog kaler dan toen –  wat gezellig te maken. Kaler maar tegelijk groener want alle hagen en leibomen hebben ondertussen een mooi bladerdek en dat scheelt een pak.

Oh, het kruidenklavertje is af…

DSCN9272

Rode basilicum, citroenbasicilum, citroentijm, gewone tijm, bieslook, platte peterselie, krulpeterselie, dragon, oregano, drie soorten munt, citroenmelisse, rosemarijn, salie, lavendel, Nieuw-Zeelandse spinazie (al vrees ik dat die te groot gaat worden), rucola, lenteui en verveine hebben er een plaatsje gekregen.

De houten tuinbank, voorheen groen, nu met een laag leemgrijze beits…

DSCN9277

De nieuwe tuinstoelen die we van de Provence meebrachten geven, zelfs in een kale tuin, zuiderse sfeer af.

DSCN9279

Goh die stoelen dat is een verhaal op zich. Ik geloof dat we er de halve streek voor hebben afgereden. Onze achterbank stak proppensvol! Daar hangen weer leuke herinneringen aan vast. Dat alleen al is heerlijk! De ronde tafel – in dezelfde stijl – die in de ontbijthoek komt te staan blijft nog ingepakt tot de tuin af is.

Het toffe vogelhuisje dat ik recentelijk in Le Dépôt Vente van Eygalières vond (zo een beetje mijn alternatief voor de kringwinkel als we ginder zijn) mag bij mooi weer ook al buiten hangen. Het vogeltje erin is een nepperd gekocht bij Kruidvat, die zingt bij felle geluiden (niezen, de hond die blaft,…) of wanneer je in je handen klapt. Heel leuk voor de kinderen.

DSCN9283

DSCN9286

‘t Zijn misschien deze kleine dingen die het verschil gaan maken eens de tuin af is…

DSCN9281

Een Provençaalse tuin is wat ik wil en wat het zal worden. Alleen zal ik nog even geduld moeten hebben.  Ik hoop dat de voor en na spectaculair gaat zijn! Nee zeg, ik weet dat gewoon!

La patience est l’art d’espérer. (Geduld is de kunst van het hopen)

 

Update: situatie mei 2018

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. Deze stukjes van je tuin zijn al pareltjes. De rest volgt nog wel.
  Grtjs
  Daniëlle

 2. Het ziet er mooi en gezellig uit

 3. zegt:

  Nou, dat ziet er al fantastisch uit, jouw tuin!! En wat is jouw groente-kruidenhoek al enorm groot groen, ik heb mijn moestuintjes van de Appie verpoot, maar het is allemaal nog maar zo ieniemienie. Geniet lekker van je tuin, ook heel belangrijk!

 4. zegt:

  Ziet er al goed uit!

 5. zegt:

  Dat gaat heel mooi worden. Of eigenlijk is het dat al. Maar een tuin die af is? Dat gebeurt nooit denk ik!

 6. Jientje zegt:

  PS; dat KOOITJE !!!

 7. Jientje zegt:

  Dat ziet er weeral prachtig uit, echt helemaal jij, maar ik ben heel benieuwd om het eindresultaat te zien!

Reacties zijn gesloten.