Vandaag staat me een druk (strijk wegbrengen, kine, manicure, pedicure, boodschappen,…) maar toch redelijk
ontspannen dagje te wachten. Ik was weeral heel vroeg wakker zodat ik mijn krant al voor half 8 uitgelezen
had. Nu zet ik mijn dag verder met een kopje warme chocolademelk en toast met rabarber/mango confituur.
Die confituur stond ook op tafel tijdens onze brunch verleden zondag.
Die is, zoals altijd, gezellig verlopen. Alles stond op tijd klaar en de kinderen konden niet wachten om aan te
schuiven. We startten uiteraard met een glaasje Champagne. Nadien was er keuze uit koffie, thee, fruitsap,
verse broodjes en pistolets, Engelse “sandwiches” met verse kaas en komkommer of cresson, casinobrood met
roquefortboter en dadels, zoet en hartig beleg, gerookte zalm, verse zalmsla, roerei met ham, verse fruitsla,
spinaziebroodjes met pompoenzaden en banaankaramelkoekjes met vanilleroom. Vroeger maakte ik alles zelf
tot de pistolets en pralines toe maar dat kan ik spijtig genoeg fysiek niet meer aan. Waar ik wel zelf voor
zorgde waren de Engelse sandwiches, de fruitsla, het spinaziebrood, de verse zalmsla, roerei en de
banaankoekjes met room.
Vandaag start de week (die eigenlijk 10 dagen duurt) van de smaak, gastland is Frankrijk, en dus zullen in de
loop van de week nog wel wat echt Franse receptjes volgen.
Voorlopig geef ik wat receptjes prijs uit ons brunchmenu. Voor deze twee moet je echt geen kok zijn. Zelfs
mijn ventje zou ze kunnen maken. Of je kan deze taak doorspelen aan de kinderen.
Fruitsla.
Neem fruit naar eigen smaak. Ik maakte de mijne met mango, perzik (op sap uit blik), ananas, appelsien,
gedroogde vijgen en verse munt.
Alles in stukjes snijden. Het sap van de appelsien vang je op en giet je over het fruit. De munt in stukjes
snijden en ook toevoegen. Wil je er een tic aan geven kan je er een glaasje zoete dessertwijn bij of in doen.
Casinobrood met roquefortboter en dadels:
Haal een casinobrood bij de bakker. Heb je niet graag korstjes dan laat je het op zijn langs snijden. Meng
roquefort en echte boter. De hoeveelheid van de kaas moet je naar eigen smaak aanpassen. De ene heeft het
graag sterker dan de andere. Snij in driehoekjes en geef er verse of gedroogde dadels bij voor een zoete toets.