citaten en gezegden creatief diy Frankrijk kringwinkel enzo mijn huis woord in beeld

Bonheur…

Le vrai nom du bonheur, c’est le contentement.

Henri Frédéric Amiel

 

De zomer en de herfst samen op één plek. Tevreden met de herinneringen die het oproept, om het verlangen van wat nog komen moet…

 

2014-09-01 17.03.48

 

Sommige mensen zitten al volop in de kerstsfeer, bij mij zal dat nog wel een paar weken duren. In de keuken staat nog een bussel lavendel die ik  eind september uit de tuin haalde in een pot van de kringwinkel. De pot dient eigenlijk om een theelichtje in te zetten maar ik vind hem best leuk als vaas ook. De hazelnoten zijn meegekomen uit de Provence. De letters kocht ik dan weer bij Xenos. Ze waren nogal saai dus kletste ik er bij sommige een laagje krijtverf over. Een mix van de kleur Provence met Greek blue. Daarna veegde ik er met een droge borstel lichtjes en vrij slordig de kleur Paris grey over. Zo fijn om in de donkere maanden van het jaar met simpele dingen de zomer in huis te halen. Zo lijkt het voor mij net of de winter minder lang duurt.  Ha, stom hé. Zit jouw huis wél al volop in de wintersfeer?

Dit lees je misschien ook graag...

14 Reacties

 1. Heel leuk plaatje zo! Vrolijk en speels 🙂

 2. Mooi! En nee, enkel veel herfstschatten 🙂

 3. Oh wow wat heb je dat mooi gedaan met die letters! Ennuh bij ons is het hele jaar door dezelfde sfeer, ik doe nooit veel aan ons interieur, alleen in de kersttijd komt er een boom…maar hoe dat dit jaar te doen? Er staat nu een leuk kastje op de plek waar hij nog zou passen. Dus of een kleintje die op de kast past…ik weet het nog niet… Knuff!

  1. Nana zegt:

   Ik moet toegeven dat de boom hier ook elk jaar kleiner wordt maar aan kerstsfeer wordt er niet ingeboet. 🙂

 4. Mirjam zegt:

  Ik loop gevoelsmatig altijd achter. Ik heb nu ook echt niet in de gaten dat het al november is en dat over anderhalve maand al kerst is! Het weer werkt in dat opzicht natuurlijk ook niet mee. Ik ben dus nog helemaaaal niet bezig met de Kerst. Meestal versier ik gauw nog eventjes zo net voor de Kerst. 😉 Maar jouw letters zijn prachtig, heel mooi gedaan. Echt leuk!

  1. Nana zegt:

   Dank je.

 5. Een prachtig hoekje, mooie spreuk, schoon geverfde letters … hier thuis nog even herfstig decoreren… intussen wel al aan de Kerstknutsel… telt dat ook al?

  1. Nana zegt:

   Dat telt. 😀

 6. 21/12 beginnen de dagen te lengen, ik hou wel van de wintersfeer thuis : veel theelichtjes en volgende maand kerstsfeer.

  1. Nana zegt:

   Ja ik ook wel maar het weer is er niet naar. 😉 Met kerstsfeer wacht ik toch tot de week na Sint.

 7. Hier staat nog een beetje van Halloween. En nu zijn we toch al stilletjes voor de kerstdagen wat aan het knutselen.
  Jij hebt ook een mooi plaatje ineen geknutseld.
  Grtjs
  Daniëlle

  1. Nana zegt:

   Aan Halloween doe ik zelf niet. Bedankt voor het compliment. 🙂

 8. Inderdaad een lekker zomers plaatje zo 🙂 Ik heb zelf kerstboompjes staan, maar voor de rest heb ik nog niet echt een wintersfeer erin. Zal vast nog wel komen!

  1. Nana zegt:

   Als het wat kouder wordt. 🙂

Reacties zijn gesloten.