salon kringwinkel
creatief kringwinkel enzo mijn huis Tips

Coronadagboek: interieur vol kringloopgeluk

Wie de juiste keuzes maakt in de kringwinkel kan heel lang genieten van zijn of haar kringloopgelukjes. Iets dat tijdloos is blijft lang mooi en kan je dus eindeloos combineren.

Gratis nieuw interieur.

Door de pandemie staan mijn bezoekjes aan de kringwinkels – en er zijn er héél veel in mijn omgeving – op een heel laag pitje. Niet dat het niet mag of kan maar eerder uit voorzichtigheid. Als risicopatiënt wil ik het lot niet tarten en probeer ik zo weinig mogelijk tussen de mensen te komen. Soms kriebelt het wel hoor. Op zo’n moment ga ik naar onze garage en trek ik daar de spullenkasten open op zoek naar “nieuw” materiaal voor het interieur. Dat is ook een beetje winkelen. Ik hou niet zo van volle interieurs en dus worden er heel bewust spullen weggezet en weer bovengehaald op een later moment. Alles naar gevoel en seizoen. Zo komen en gaan verschillende items en vernieuw ik mijn interieur gratis en zonder buiten te komen.

Benieuwd hoe onze wintersalon er nu uitziet? Kom maar binnen…

90% kringloopgeluk en tweedehands.

De zwarte kast was vorig jaar nog onze televisiekast (uit de kringwinkel die ik pimpte) maar ze moest na aankoop van een grotere tv plaats maken voor een andere kast. Óók een (oud) kringloopgelukje waarover later meer want die is nog niet 100% klaar en naar mijn zin. De mooie oude houten doos in de kast is een erfstuk en vermoedelijk een Macarons de Beaumont doos.

De vintage messing vogel past perfect in het geheel. Ik heb er nog 2 in een kleiner formaat maar ben er nog niet over uit of ik ze alsnog bij elkaar zou hangen. Het linnen kussen op de sofa kocht ik op een rommelmarkt in Saint Rémy de Provence.

De salontafel vond ik ooit in De Cirkel in Zandhoven en werd grijs geschilderd om te passen in zoon zijn interieur. Verleden jaar kwam de tafel terug naar ons en werd het grijs vervangen door gebroken wit. Onze oude salontafel die uiteraard ook ooit uit de kringwinkel meekwam en gepimpt werd bracht ik terug naar de kringwinkel. Cirkel rond.

De poef kreeg onlangs een “nieuwe” zelf gehaakte hoes. De wol (Paradiso van Lana Grossa) die geen echte wol is maar eerder lijkt op een reep textiel is een garen in de vorm van een bandje met gekartelde randjes wat een stoer effect geeft aan het haakwerk. Ik kocht het ooit, tja moet ik het eigenlijk nog schrijven, in de kringwinkel. De poef, die al verschillende hoezen bezit, uiteraard ook.

Geluk ligt in een klein hoekje en dat geldt ook bij het zoeken naar schatten in de kringwinkel. Daarom ook dat het kringloopGELUK noemt natuurlijk. En soms staat dat geluk al eens deftig aan jouw kant. Een voorbeeld. Nog altijd superblij zijn met de comfortabele zitbank die je meer dan 10 jaar geleden in een meubelzaak kocht en stiekem hopen dat je diezelfde bank (maar dan met chaise longue want die was toen niet te betalen) ooit in de kringwinkel tegenkomt. Maar ja, dan moet je al héél veel geluk hebben. Oh ja, het overkwam me twee jaar geleden.

Je snapt wel dat ik mijn ogen niet kon geloven toen ik hem zag staan. In perfecte staat dan nog. Prijs? 35 euro! Ik ben het toen toch even gaan navragen aan de kassa. Als ik een favoriete aankoop bij de kringloop moet aanduiden staat deze sofa met stip op nummer 1.

En dan nog een beetje nieuw.

De lampenkap kocht ik vorige zomer bij Kwantum, het witte pluchen kleed op de bank bracht dochter voor mij mee (10 euro in solden bij Jysk). De okerkleurige kaars vond ik bij Action.

Online bij Atelier Isirdi, Lourmarin.

De zeefdruk kocht ik online in de Provence. Elk voor- en najaar bezoeken we Lourmarin (in de zomer is het daar veel te druk) en gaan we langs bij Atelier Isirdi. We staan er steeds te kwijlen bij de mooie schilderijen, affiches en tekeningen en vooral bij “Homme au journal”. Het typeert voor ons de Provence. Relax, krantje, terrasje, pastiske,… Elke keer weer zeggen we dat we het bij een volgende bezoek zullen kopen. Waarom we het tot nu toe niet deden weet ik niet. Nu we door de corona al zo lang niet meer in de Provence zijn geraakt was de drang om de Provence dan maar naar hier te brengen groot en dus besloten we om eindelijk de man met krant online te kopen. Een troostcadeau voor onszelf. Het werk was zeer goed verpakt – met een persoonlijk bericht erbij – en werd snel geleverd. We lieten het professioneel inkaderen bij kadercenter Trusty, Otterstraat 176 in Turnhout. We kozen voor een brede zwarte kader met mat glas en zijn heel blij met het resultaat.

Zoals je kan zien zijn de kleuren in ons salon momenteel eerder sober. Wit, beige, zwart en hout. De kamer kan dit verdragen omdat ze veel zonlicht krijgt. De zeefdruk heeft een toetst van geel (in het glas) en die kleur probeer ik nu ook weer meer en meer te integreren. Al denk ik wel dat het deze keer eerder okergeel gaat zijn. En zo begint ons huis er na de renovatie van verleden jaar steeds meer een beetje als klaar uit te zien.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    De zeefdruk is geweldig. Ik heb op de site van de winkel gekeken, ga er ooit ook eens kijken.

    1. Nana zegt:

      Merci. Doen! Mooie winkel en een heel gezellig dorp. Superleuke markt ook op vrijdag. In de zomer beter te mijden hoor.

Reacties zijn gesloten.