creatief diy kleine kindjes worden groot kringwinkel enzo

Creatief met kringloopkoopjes…

In de vorige ‘Creatief met kringloopkoopjes’ zag je hoe een gewoon rieten mandje een gepimpte versie met konijnenoren werd voor kleindochter. Deze keer laat ik graag zien wat ik voor haar broertje maakte. Basis was een stuk stof dat ik eens in de kringwinkel vond, donkerblauw met leuke riddermotieven.  Je kent het vast wel, zo’n ik-weet-nog-niet-wat-ik-ermee-moet-maar-dat-komt-nog-wel stof. Dat laat je toch niet liggen hé!?

Toen ik besloot om er een eiermandje mee te maken had ik geen benul van hoe en wat. Een idee was er maar hoe dat praktisch moest? Een ‘los uit de pols’ rechthoekig model en tegelijk mijn allereerste poging om een tasje te maken. Ik zoek het allemaal graag zelf uit zie je. Blijft beter hangen in het hoofd vind ik want je kan niet beter leren dan van je fouten. Wel, ik heb het geeneens uit elkaar moeten halen.

Ridderstof aan de buitenkant en binnenin als bodem. De rode binnenkant is een overschotje van een gordijn dat ik ooit maakte voor de kinderkamer. Tussen binnen- en buitenkant zit volumevlies. Handvaten werden gemaakt van een stuk brede elastiek. Ook uit de kringwinkel natuurlijk. Resultaat…

riddermandje kringloop

Het gaat niet mee naar het kippenhok om eitjes te rapen, wat oorspronkelijk wel de bedoeling was, want Poppe heeft beslist dat het perfect is om zijn Lego dierenverzameling in op te bergen. Voor mij maakt het niet uit. Voornaamste is dat hij er blij mee is. En ik… ik ben weer een naaiervaring en blogpost rijker.

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

 1. Wat een toffe tas!

 2. Oh wow wat superrr dat je die stoere tas uhm mandje…nee tas 😉 zomaar even uit de losse pols draaide. Hij is super stoer en ik kan me voorstellen dat kleinzoonlief hier heel happy mee is. Gave oma, super oma! Knuffels!

 3. zegt:

  Stoer!! Superleuk geworden, gaaf stofje!

 4. zegt:

  Geweldig en uniek daar zal hij zeker blij mee zijn geweest!

 5. Geweldig gedaan. Mooi dat die er lego in wil bewaren. Je merkt dan toch dat ze je creaties heel erg appreciëren.
  Jou andere mandje stond op de facebook pagina van de kringloopwinkel van het Hageland.
  Grtjs
  Daniëlle

 6. zegt:

  Moooi!

Reacties zijn gesloten.