citaten en gezegden creatief kringwinkel enzo post

Creatief met kringloopkoopjes…

Tekenen, van kleins af deed ik het graag – ben in mijn jeugdjaren zelfs een poos naar de tekenschool geweest – maar het is zo’n bezigheid waarvoor je echt tijd moet maken. Af en toe krijg ik de tekenkriebels. Soms zitten er vele maanden tussen, andere keren weet ik niet van ophouden.

Toen ik vorige week tijdens het rommelen in mijn boekenkast een stapeltje oude prentenboeken tegenkwam – boekjes die ik ooit kocht in de kringwinkel maar die ik bij nader inzien al bleek te bezitten  – wilde ik ze eerst terug naar de winkel brengen. Ik begon er wat in de bladeren en gelijk kreeg ik een idee. Kaarten!

Goh kaarten, dat doet toch al iedereen zal je zeggen. Ja, misschien wel maar heb je al eens geprobeerd om de pagina’s niet alleen als papier maar gelijk ook als onderwerp te gebruiken!? Lees het blad dat je gaat gebruiken, laat er hier en daar een woord en/of zin uitspringen en gebruikt die als basis voor de tekening, of in dit geval de schilderwerkjes…

Een figuurtje, uitgeknipt uit het ene boek, mocht rustig in de binnentuin zitten (zin als onderwerp) onder een door mij geschilderde sprookjesboom… 

2016-01-29 15.23.04 creatief met prentenboeken

Zwaan (woord als onderwerp)...

2016-01-29 15.26.39

Ik plakte ze op een passende ondergrond. Een witte kaart met linnenreliëf voor de eerste, stevig blauw voor de 2de. Allebei zijn ze onderweg naar een nieuwe eigenaar. Als dat geen unieke en persoonlijke snail mail is!?

Zo krijg je van mij naast de bladwijzers waarover ik eerder postte alweer een origineel idee om creatief om te springen met (oude) prentenboeken. Laat je ‘t me weten als je er zelf ook eentje (of meerdere) gemaakt hebt?

 

Als een boek begint te leven moet de schrijver zwijgen. Nietzsche

 

Dit lees je misschien ook graag...

10 Reacties

 1. Mooi!!

 2. Wat heb je dat mooi gedaan!!!

 3. Ik kom bij jou via degene die je kaart ontvangen heeft. Ik wil je graag volgen maar hoe doe ik dat?

  1. Nana zegt:

   Hoi Baukje, welkom! Je kan me volgen via je feedreeder, Bloglovin of Google+. Je kan ook gewoon mijn blog toevoegen op je leeslijst in Blogger. Ik zit ook op Twitter en Instagram maar daar wordt niet elke update vermeld. Links onderaan in de footer of in de rechterkolom van de blog.

 4. Ha… ik kreeg deze kaart, zomaar. Zo lief! Dankjewel, Nana. Ik ben er erg blij mee. En ik kan iedereen verzekeren dat het echt een prachtkaart is!!!

 5. Homemade and more zegt:

  Prachtige kaarten, je moet meer doen met zo’n tekentalent.

 6. oh mooi! en tof idee!

 7. Kris zegt:

  Hoe mooi is dit! Maar jij kan dan ook wel knap tekenen! Is voor mij niet weggelegd…ook dat niet! 🙂 Ben meteen ook even naar je boekenleggers gaan kijken… die had ik gemist! Keischattig… dat ideetje pik ik als het mag… ?
  Fijne donderdag!

 8. Wat leuk gedaan. Misschien moet ik ook eens meer gaan kringlopen 😉

 9. Oooh, maar deze zijn ook helemaal geweldig. Wat creatief !

Reacties zijn gesloten.