creatief kringwinkel enzo lezen

Creatief met kringloopkoopjes…

Lezen, tekenen en geven, daar wil ik het vandaag even over hebben.

Weet je nog dat ik mokken had gekocht om ze zelf met porseleinstiften te personaliseren? Die van de jongens waren al eerder klaar. Ik had mezelf tot nieuwjaar tijd gegeven om die voor de meisjes te maken maar dat heb ik jammer genoeg niet gehaald. De mokken had ik al veel eerder in de kringwinkel gaan kopen maar vrijdagnamiddag begon ik er pas aan. Nadenken was er op de tweede dag van het nieuwe jaar niet echt bij want ‘k heb een beetje in de verkeerde volgorde gewerkt.  Zaterdag kon ik bij Xenos nieuwe stiften in andere kleuren halen en dat was ik effe vergeten. Het heeft me niet tegengehouden om met de beperkte kleuren (zwart, roze, paars en rood) die ik had er wat leuks van te maken.

tekenen op mok

Allez dat denk ik toch. De kinderen hebben hun mok nog niet gezien. Donderdag krijgen de twee kleinsten ze als ze komen ontbijten voor ik ze naar school/crèche breng en vrijdag de anderen na school. Benieuwd wat ze er van zullen vinden. Oh ‘k heb ook een ‘love is in the air’ versie voor mezelf gemaakt die nu als pennenhouder op mijn bureau staat….

2015-01-05 11.08.29

‘k Heb echt de smaak te pakken. Ook borden en ander porselein zal er aan moeten geloven binnenkort. Twee mokken die ik zelf niet zo geslaagd vond bracht ik naar de kringwinkel. Misschien zijn ze wel naar de goesting van iemand anders.

Jaja, geefmaand is bij mij nog niet voorbij. Zo heb ik onlangs gebakjes uitgedeeld en ook weer een zwerfboek achtergelaten. Dat is meteen een creatieve manier om in de kringwinkel gekochte boeken na het lezen een nieuwe thuis te geven.

zwerfboek

In augustus lag ‘Altijd zomer’ van Ethel Portnoy in een Nederlands bushokje, in november liet ik ‘De zigeunermadonna’ van Santa Montefiore achter in een Nederlandse winkelstraat en rond Kerst lag op een bankje in een Kempens bushokje ‘Verboden te lezen’ van Robert Goddard op een nieuwe eigenaar te wachten.

Weet je, ik zou zo’n boek gewoon terug naar de kringwinkel kunnen brengen, en dat deed ik ook vroeger. Alleen, je weet dan niet wat er verder met dat boek gebeurt. Dat intrigeert me wel. Tot hier toe heeft nog geen enkele vinder iets laten weten maar dat geeft niet,  ik blijf ze uitdelen. Vanaf nu elke maand eentje, een heel jaar lang. De foto komt, zoals bij de vorige boeken trouwens, op mijn Instagram te staan met een tip naar de vindplaats.

Zelf heb ik nog nooit een zwerfboek tegengekomen. Jij wel?

Dit lees je misschien ook graag...

15 Reacties

 1. zegt:

  Oh, je mokken zijn schitterend geworden!!
  Wat zou ik graag kunnen tekenen…. (Zei ik jaloers )

  Mijn moeder heeft wel een keer een zwerfboek gevonden en die doorgegeven aan mij.
  Ook vond ze een keer een zelf genaaide stoffen vis met een kaartje eraan. Daar stond uitleg op en een blogadres. Ze gaf de vissen weg en hoopte op die manier leuke reacties te krijgen van mensen die ze vonden. Ook een heel leuk idee.

  Liefs Nana

 2. Ik vind je mokken prachtig geworden! Wat een leuke creaties. Je zwerfboeken vind ik ook een geweldig idee. Ik heb nl een minibieb voor mijn deur gemaakt en dit is ook een leuke manier om boeken weg te geven. Ik zie dat je ze in plastic verpakt en er iets bij zet?
  Mag ik weten wat je er in zet? Ik ga dit denk ik ook inzetten . Wat geweldig dat je zo’n bijzondere kerst hebt gehad. Heel fijn! Liefde is verbinding! Lieve groet Pauline

  1. Nana zegt:

   Als het regent verpak ik zo’n boek wel in een plastiek zakje of ik leg het ergens waar het zeker droog blijft. Ik schrijf er altijd wat in (zie foto) maar dat is niet altijd hetzelfde. In de trant van ‘lees, geniet en doorgeven mag’ en mijn mailadres. Zo’n minibieb is echt Hollands denk ik want ‘k heb het in België nog nooit tegengekomen. Wel een geefkast in de stad maar dat is niet alleen voor boeken.

 3. Wat leuk je mokken! Gisteren kocht ik ook porseleinstiften, ben benieuwd wat ik ermee kan! Het zou leuk zijn als je eens iets terug hoort van zo’n zwerfboek. gr. Hennie

  1. Nana zegt:

   Benieuwd naar je creaties Hennie.

 4. Mirjam zegt:

  Oh wat een leuke mokken! Ik heb ook even terug gelezen in je posten, wat heb je toch een heerlijk blog! Lijkt me super een jacuzzi in de tuin en de wereld met sneeuw bedekt! Ik ben blij dat je genoten hebt vd Eva! Ik lees er ook altijd met plezier in. Nu geniet van alles van je lief is.

  Lieve gr. Mirjam

  1. Nana zegt:

   Dank je wel Mirjam. Ja, hier is al wel wat te lezen hé na zoveel jaar. Soms verrassend voor mezelf ook. Hahahaha!
   Ja, een goede investering geweest die tuinspa. Heerlijk!
   Die Eva was een superidee van je. 😉

 5. Oooh, wat zij je makken ontzettend leuk geworden! Gaaf! En nee, ik heb nog nooit een zwerfboek gevonden. Ik zou het wel leuk vinden 🙂

  1. Nana zegt:

   Thx! Ik heb er zelf nog nooit een zwerfboek gevonden. Vind ik ook jammer. 🙂

 6. Mooie mokken, (ik krijg meteen zin om ook eraan te beginnen met zo’n stiften, alleen weet ik niet zo meteen een Xenos in de buurt, ik zal het eens moeten opzoeken.

  Je kleine grutjes zullen blij zijn met hun mokken. Zo gepersonaliseerd!
  Wat fijn dat jullie allemaal samen met vakantie gaan. Hoe oud zijn de oudsten?

  De boeken weggeven vind ik geweldig. Schrijf je er ook iets in vooraan zodat diegene die ze vindt/lees contact kan opnemen?
  Als ik de mijne uitgelezen heb, geef ik ze altijd aan mijn moeder, die leest ook heel erg graag, en die geeft ze dan weer door aan een tante of zo. Op die manier circuleren ze.

  1. Nana zegt:

   Mokken: Xenos is er alleen in Nederland Brigitte. Maar je kan zulke stiften ook bij Pippoos of de Banier kopen.
   Vakantie: Tijdens de zomervakantie brengen we elk jaar een week door samen met onze kinderen (bijna 30 en 32), hun partners en de kleinkinderen (bijna 8, 6, 4, 4 en 2 jaar.) Daar zou ik ook nog eens iets moeten over schrijven bedenk ik me nu. 🙂
   Boeken: Ja ik schrijf vooraan iets in (zie foto) en zet er ook mijn mailadres bij. Ik steek er ook een mooie kaart of bladwijzer bij. Tijdschriften gaan hier wel binnen de familie van hand tot hand. Mijn moeder leest geen boeken.

 7. zegt:

  Je mokken zijn geweldig!
  Verslavend he!?

  1. Nana zegt:

   Ja, héél verslavend. 😀

 8. Oh wat ben je toch een lieverd dat je iedere maand een boek gaat achterlaten. Heb je by the way geen little library/mini bieb bij je in de buurt of waar je in Nederland altijd gaat shoppen enzo?
  Lijkt me echt wat voor jou en zo kun je ook je boeken aldaar achterlaten en nieuwe mee nemen…
  Of er zelf eentje maken, als je een beetje centraal aan de weg woont, zo’n eigen mini bieb voor de deur, in de voortuin ;).
  En je mokken zijn weer super, wow hoor dat je zo mooi kunt tekenen. De girls zullen ze vast prachtig vinden! Dikke knuffels…je brievenbuspakje is by the way zaterdag onderweg gegaan…zal misschien wel morgen aankomen…

  1. Nana zegt:

   Zo’n mini bieb is hier op de boerenbuiten heel onbekend. Ik kan natuurlijk altijd de eerste zijn die ermee begint maar of manlief dat ziet zitten is wat anders. 🙂 In de stad ga ik wel al eens naar de weggeefkast iets halen en brengen.
   Bedankt voor het compliment maar ik vind mezelf hooguit een middelmatige tekenaar. Goed genoeg voor de kids, dat wel. 😀
   Ik laat je weten als het pakje aankomt hoor! x

Reacties zijn gesloten.