creatief diy kringwinkel enzo Tips

Creatief met kringloopkoopjes…

Tijd om nog eens iets creatiefs te laten zien. Spullen van de kringloopwinkel die samen met iets zelfgemaakt gerecycleerd worden tot wat nieuws. Alleen ben ik zo dom geweest om geen foto te maken van de ‘voor’ situatie. Je zal me dus op mijn woord moeten geloven. In elk geval kan je met deze voorbeelden zelf ook aan de slag om hetzelfde te doen. Ik ben al benieuwd wat jullie er zullen van maken.

Wat heb ik gebruikt:

 1. armbanden en halskettingen van de kringwinkel. (Zolang er iets aanhangt dat je kan gebruiken hoef je ze niet eens mooi te vinden.)
 2. zelfgemaakte fimoparels (Als je zelf niet met klei kan/wil werken neem je grote gekochte parels naar keuze of je combineert gewoon de parels onderling.)
 3. zelfgemaakte hartjes en bloemen van fimo
 4. slotjes en ander materiaal om juwelen te maken
 5. waxkoord

Wat heb ik gemaakt:

fimo+kringloop

 1.  Van een armbandje haalde ik alle kralen af. Ik maakte er twee kettingen en oorbellen mee. Voor de kettingen combineerde ik de pareltjes met een fimoparel, waxkoord en een hartje. Voor de oorbellen gebruikte ik de kleine blauwe rondellen in combinatie met zelfgemaakte witte fimoharten.
 2. Voor deze ketting gebruikte ik het waxkoord en deed er de afschuwelijke hanger af. Die verving ik door een fimoparel in combinatie met kleine pareltjes en een hartje.
 3. Deze ketting maakte ik al veel eerder. Ik heb ze in zijn geheel gelaten en er een fimobloem aangehangen. De bloem hangt niet onderaan maar aan de zijkant om het wat apart te maken.

Ik denk erover om al dit, samen met nog andere handgemaakte spullen die ik binnenkort op de blog zal tonen, te verkopen. Stuur me gerust een mail mocht je al interesse hebben in één van de hierboven getoonde items.

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. Dat heb je leuk gedaan! Hier liggen nog bergen kringloopsieraden om ooit eens verbouwd te worden. Op het moment is het maken van sieraden even helemaal over… Soms denk ik: zal ik alles verkopen… maar er komt vast een dag dat ik er weer lekker mee aan de gang ga.

 2. Wat is dat leuk geworden! Toevallig kreeg ik vorige week een tasje met zelfgemaakte sieraden van iemand. Totaal niet mijn smaak allemaal, maar ik had besloten om de leukste bedeltjes en kralen er vanaf te halen en er zelf later iets van te maken. Ik kan hier dus mooi inspiratie op doen!

 3. Zalig om er je eigen ding van te maken. Zeker geslaagd.
  Grtjs
  Daniëlle

 4. Dat is erg leuk geworden zeg

Reacties zijn gesloten.