A la maison creatief diy En Français kringwinkel enzo mijn huis Tips

Creatief met kringloopkoopjes, zeg nooit zomaar sprei ~ couvre-lit recyclé

Zoals ik al schreef krijgen verschillende kamers in ons huis deze zomer een make-over. Vorige keer liet ik de voor en na van de logeerkamer zien. Nu zal beetje bij beetje de hal klaar geraken.

Ik wilde een nieuw gordijn aan de voordeur. Kwestie van op tijd klaar te zijn om de winterkou buiten te houden hé. In de kringwinkel vond ik een hele leuke en grote beige katoenen sprei, 4 euro. Prachtig katoen! Ik zie je al denken, wat heeft het één met het ander te maken!? Bij mij deed het al snel een belletje rinkelen.

Toen ik onlangs in de Kwantum dan nog voor een euro een coupon witte linnen stof met kanten rand op de kop kon tikken was het gordijn in mijn hoofd al zo goed als af. Ja, je leest het juist, gordijn.

 

Un couvre-lit devient un rideau!

Ik plooide de bovenkant om, stak daar de witte stof tussen en naaide alles aan elkaar.

Natuurlijk zit je dan met de achterkant van de zoom naar voor. Voor mij was dat niet erg omdat ik daarbovenop nog een kanten lint (ook kringloopgeluk) stikte om het af te maken.

J’ajoute tissu en lin et un ruban de dentelle…

Landelijk, brocante, shabby chic, romantisch, noem het hoe je wil maar zo werd de sprei een gordijn, helemaal naar mijn smaak. En dit alles voor 5 euro!

Et voilà! Un rideau romantique, brocante, shabby chic…

Zeg dus nooit zomaar bedsprei tegen een bedsprei!  😉

De rest van de hal is nog niet helemaal klaar en dus voor een andere keer. Snol ondertussen misschien eens in mijn eerdere creatief met kringloopkoopjes posts.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Erg mooi dat beige met wit. Rustgevend.
    Je hebt het allemaal weer mooi voor elkaar.

    1. Nana zegt:

      🙂 Dank je. Het is idd een rustgevende kamer geworden, net zoals ik in mijn hoofd had. 🙂

Reacties zijn gesloten.