creatief gedachten mijn familie

Duimen maar…

Het dagelijkse leven loopt hier een beetje zoals het weer. Ik bedenk het me als ik naar buiten kijk en zie hoe het ene moment de sneeuw met bakken uit de hemel valt, het andere moment de zon er probeert door te komen maar de strijd verliest tegen een nieuwe lading sneeuwvlokken. Om tureluurs van te worden. Mooi, dat wel.

En zo probeer ik ook te kijken naar onze, bijna 4-jarige, kleindochter die sinds gisteren in het ziekenhuis is opgenomen. Om tureluurs van te worden maar tegelijk mooi om zien hoe ze ermee omgaat. Hoe ‘fier’ ze met haar paal, zoals ze het infuus zelf noemt, de kamer rondgaat. Blij met kleine dingen als een gehaakt hartje en een plastic medaille. Of misschien op tijd en stond koek met chocolade en sap met een rietje (lees ik op de versiering in de gang). 

 

Ja, de longontsteking is terug, sterker dan voordien, en zadelt haar ook nog eens op met water op de longen. Koorts, pijn en een onvermijdelijke ziekenhuisopname als gevolg. Infuus met twee soorten antibiotica, bloed prikken, puffen, aerosollen, een kinesist die de slijmen los moet kloppen, tbc test, zweettest,… onze kleindochter doorstaat het flink. De dokter wil weten hoe het komt dat ze met deze hardnekkige ontsteking blijft zitten en hoopt dat het met de huidige mediciatie te genezen valt. Als dat niet het geval mocht zijn dan spreken ze van doorverwijzing naar Leuven weet schoondochter me te melden. Als… dus dat zijn zorgen voor later. De medaille die ze gisteren van ons kreeg heeft ze in elk geval al dubbel en dik verdiend.

Nee, het zit ons op gebied van gezondheid écht niet mee hé in 2013! Duimen maar en hopen dat we ook dit weer zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.

Dit lees je misschien ook graag...

12 Reacties

 1. Oh deze blogpost heb ik gemist, nou ja gelukkig zie ik hem nu. Oh wow dat is allemaal niet niks voor die kleine dame, ze is een echte winner als ze die allemaal doorstaat. Heel veel beterschap voor die lieverd van je. Warme groetjes en knuffels van Susan

 2. de duimen staan hier omhoog dat de huidige behandeling mag aanslaan en er niet moet verder gezocht worden!<br />ze heeft jou &#39;kijk&#39; vind ik

 3. Pfoeh heavy! Het is verbazend en mooi om tre zien hoe kinderen zich er door heen slaan. Super lieve cadeaus van oma helpen daar goed bij =)

 4. Veel beterschap voor die moedige kleindochter.

 5. nou dat is schrikken zeg zo&#39;n kleine lieverd <br />en dan zo ziek ! het allerbeste ! ik duim mee !!<br />liefs, Ellen<br />http://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/

 6. zegt:

  wij duimen!!!!<br />sterkte!

 7. Ik duim dat al die gezondheidsperikelen bij jullie heel snel mogen opgelost zijn!

 8. zegt:

  Jeetje… Wat vervelend zeg! En dan ook nog eens niks kunnen doen.. Ik laat mijn duimen ook draaien…

 9. Ik duim heel erg met jullie mee!

 10. zegt:

  Veel sterkte. Het is iet mis, je kind in het ziekenhuis. Hopelijk vinden ze de veroorzaker en kunnen ze de juist antibiotica geven. Twwe soorten nu? Arm kind.

 11. Ze ziet er zo lief uit, een flinke meid.<br />Veel beterschap !<br />Groetjes,<br />Martine

 12. zegt:

  Veel sterkte en op naar prettigere dagen met de kleintjes samen.

Reacties zijn gesloten.