Duimen maar…

Het dagelijkse leven loopt hier een beetje zoals het weer. Ik bedenk het me als ik naar buiten kijk en zie hoe het ene moment de sneeuw met bakken uit de hemel valt, het andere moment de zon er probeert door te komen maar de strijd verliest tegen een nieuwe lading sneeuwvlokken. Om tureluurs van te worden. Mooi, dat wel.

En zo probeer ik ook te kijken naar onze, bijna 4-jarige, kleindochter die sinds gisteren in het ziekenhuis is opgenomen. Om tureluurs van te worden maar tegelijk mooi om zien hoe ze ermee omgaat. Hoe ‘fier’ ze met haar paal, zoals ze het infuus zelf noemt, de kamer rondgaat. Blij met kleine dingen als een gehaakt hartje en een plastic medaille. Of misschien op tijd en stond koek met chocolade en sap met een rietje (lees ik op de versiering in de gang). 

Ja, de longontsteking is terug, sterker dan voordien, en zadelt haar ook nog eens op met water op de longen. Koorts, pijn en een onvermijdelijke ziekenhuisopname als gevolg. Infuus met twee soorten antibiotica, bloed prikken, puffen, aerosollen, een kinesist die de slijmen los moet kloppen, tbc test, zweettest,… onze kleindochter doorstaat het flink. De dokter wil weten hoe het komt dat ze met deze hardnekkige ontsteking blijft zitten en hoopt dat het met de huidige mediciatie te genezen valt. Als dat niet het geval mocht zijn dan spreken ze van doorverwijzing naar Leuven weet schoondochter me te melden. Als… dus dat zijn zorgen voor later. De medaille die ze gisteren van ons kreeg heeft ze in elk geval al dubbel en dik verdiend.

Nee, het zit ons op gebied van gezondheid écht niet mee hé in 2013! Duimen maar en hopen dat we ook dit weer zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.

Deze ook lezen?

One thought on “Duimen maar…

 1. Susan van der Zwaag - Sondeyker

  maart 13, 2013 at 8:24pm

  Oh deze blogpost heb ik gemist, nou ja gelukkig zie ik hem nu. Oh wow dat is allemaal niet niks voor die kleine dame, ze is een echte winner als ze die allemaal doorstaat. Heel veel beterschap voor die lieverd van je. Warme groetjes en knuffels van Susan

 2. fotorantje

  maart 12, 2013 at 11:11pm

  de duimen staan hier omhoog dat de huidige behandeling mag aanslaan en er niet moet verder gezocht worden!<br />ze heeft jou 'kijk' vind ik

 3. Mycupoflatte

  maart 12, 2013 at 9:26pm

  Pfoeh heavy! Het is verbazend en mooi om tre zien hoe kinderen zich er door heen slaan. Super lieve cadeaus van oma helpen daar goed bij =)

 4. Els04

  maart 12, 2013 at 3:40pm

  wij duimen!!!!<br />sterkte!

 5. Jientje

  maart 12, 2013 at 2:58pm

  Ik duim dat al die gezondheidsperikelen bij jullie heel snel mogen opgelost zijn!

 6. Mim

  maart 12, 2013 at 2:50pm

  Jeetje… Wat vervelend zeg! En dan ook nog eens niks kunnen doen.. Ik laat mijn duimen ook draaien…

 7. Aritha

  maart 12, 2013 at 2:05pm

  Veel sterkte. Het is iet mis, je kind in het ziekenhuis. Hopelijk vinden ze de veroorzaker en kunnen ze de juist antibiotica geven. Twwe soorten nu? Arm kind.

 8. Martine

  maart 12, 2013 at 1:38pm

  Ze ziet er zo lief uit, een flinke meid.<br />Veel beterschap !<br />Groetjes,<br />Martine

 9. LYDELA

  maart 12, 2013 at 1:01pm

  Veel sterkte en op naar prettigere dagen met de kleintjes samen.

Reacties gesloten.