creatief kringwinkel enzo mijn familie

Happy Halloween!

Komend weekend is het Halloween. Verleden jaar was de eerste keer dat we dit – op het laatste nippertje gevraagd door de kinderen – “vierden” binnen het gezin. Een à l’improviste in elkaar gebokste avond het resultaat.

dscn9897

Decoratie: Servieten kon ik nog op de kop tikken maar verder was het qua versiering behelpen. Spookjes: ballonnen opblazen, bovenaan een dubbelzijdige tape plakken en daarop een witte serviet (waarop je een spookgezicht tekent met zwarte stift) kleven. Een uitgeholde pompoen was voor hen een must. Gelukkig zijn pompoenen in deze tijd van het jaar goed verkrijgbaar.

2015-10-29-19-57-25

Voor de kledij werd er nog snel langs de kringwinkel gegaan.  Een paar witte lakens werden in de gauwte op maat geknipt zodat elk kind zich kon verkleden.

2015-10-30-11-47-39

Eten: Wat we juist aten weet ik niet eens meer. Pompoensoep uiteraard – je moet toch ergens blijven met de inhoud van die uitgeholde pompoen – met daarna geloof ik bloederige vingers (vegetarisch worstje – een amandelschilfer als nagel – met ketchup). Het enige gerecht waarvan  ik een foto nam was het dessert. Als ik het me goed herinner was het de vulling van deze vegan chocoladetaart met een bodem van koek) met als extraatje een oogbal (waarvan ik het laatste zakje opkocht bij de Zeeman).

dscn9890

Animatie:

 • Een tekening van een heksenhoofd werd op de deur geplakt. ‘t Is te zeggen op een stuk karton en dat dan op de deur. De reden daarvoor is snel duidelijk. Iedereen kreeg een kauwgum. Goed kauwen, blinddoek op en dan maar proberen om die kleverige prop pal op de wrat van de heks te kleven.
 • Alle kinderen kregen een ballonspookje (zie boven). Diegene die al blazend zijn spookje het langst liet “vliegen” had gewonnen.
 • Een stoelendans maar dan met een heksenhoed. Iemand zet de hoed op zijn hoofd. Laat de hoed op muziek rondgaan. Diegene die de hoed op heeft wanneer de muziek stopt ligt eruit. De truk is om hem zo snel mogelijk door te geven aan die naast jou.
 • Met de grotere kinderen maakten we ook een vervolgverhaal. Iemand start een (al dan niet griezelig) verhaal en die naast jou vult aan. Je komt zo op hele leuke en verrassende dingen uit. Jammer genoeg schreef ik het niet op.
 • Als afsluiter keken we naar de film Casper het vriendelijke spookje.

Plezier verzekerd.

halloween-bl-2015

Dit jaar dacht ik iets beter voorbereid te zijn maar – ik snap zelf nog altijd niet hoe het komt – ben toch veel te laat in actie geschoten. Hopelijk is het weer ons goed gezind zaterdag want er staat een avondwandeling op de planning. Geen georganiseerde want die zijn net iets te griezelig voor ons. Eten willen we ook buiten doen, gezellig bij de vuurkorf. De kinderen kunnen niet wachten tot het zover is en als ik heel eerlijk ben kijk ik er zelf ook al enorm naar uit.

Vieren jullie Halloween?

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

 1. zegt:

  hihi, ik kwam deze net per ongeluk op mijn tablet toetsenbord tegen, hoop dat ze zichtbaar zijn.

  1. zegt:

   Nee dus 🙁

   1. Nana zegt:

    Nee dus. Oepsie. 😉

 2. zegt:

  Nog nooit gevierd. Er is hier al wel een wijk waar er iets aan gedaan wordt, de kids gaan daar de deuren langs voor een gezonde treat. In deze contreien wordt het denk ik vooral als nogal duivels gezien. Ieder zijn ding, zullen we maar zeggen. Ik vind het wel vermakelijk om te zien en als de kinderen het leuk vinden, is het toch een leuk feestje. Ik vind je spook er echt super uitzien.

  1. Nana zegt:

   Wij “vieren” het niet op de traditionele wijze maar maken er thuis een gezinsviering van. Ik hou zelf absoltuut niet van griezelen. 😀

Reacties zijn gesloten.