citaten en gezegden creatief kringwinkel enzo mijn huis

Hoes voor vaas haken, steelsteek

Een glazen vaas, iedereen heeft er wel één. Ik vind ze saai. Én ik hou niet van het feit dat ze doorschijnend is, maar daar heb ik een oplossing voor.

Nope, geen wow-wat-een-unieke-en-creatieve-oplossing maar wel eentje waarvan ik blij word.

Momenteel krijgt ons huis her en der wat andere kleuraccenten zoals de zelfgemaakte vintage kussenhoezen in ons salon. Gewoonlijk is dat voor de winterkant van het huis een andere kleur dan voor de zomerkant. Dit jaar ga ik eens voor één en dezelfde, geel!

Wol kan je in de kringwinkel genoeg op de kop tikken. Mijn kasten kunnen wel wat voorraad aan. Zodoende kon ik kiezen uit verschillende tinten. Ik koos een bolletje zacht geel van het merk Phildar (Pronostic 229) en haakte met haakpen nummer 3.

Er waren 50 lossen nodig om een cirkel te kunnen vormen voor mijn vaas. Nadien haakte ik 2 toeren stokjes, dan 2 toeren steelsteken. Steelsteken creëren een oppervlak met reliëf door de draad om de haaknaald te slaan als voor een stokje, de haaknaald rond de steel van de steek van de voorgaande toer in te steken en vervolgens de steek af te maken als een gewoon stokje. Deze vier toeren herhaalde ik tot de gewenste lengte. Et voilà…

Instant lentegevoel zo met de ochtendzon die door de vitrage schijnt…

Vreemd hoe je smaak na verloop van tijd kan veranderen. Vroeger was ik niet zo gek van geel maar tegenwoordig kan die kleur me echt wel bekoren. Benieuwd waar dat gaat eindigen.

Doe dat wat je echt blij maakt!

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Ik hou wel van glazen vazen., maar stoor mij aan de kalkrand die er snel in ontstaat. Jouw gehaakte hoes vind ik leuk, ook omdat het extra genieten is wanneer je iets zelf hebt gemaakt!

Reacties zijn gesloten.