creatief

Ik geef je een roosje…

…mijn roosje. Ik geef je een roos elke dag. En ik hou van jou tot de wei zonder dauw en de echo niet lacht om een lach. (uit Roosje mijn roosje, Conny Vandenbos) 
 Ik gaf haar zelfs twee roosjes…
Eentje op de muts en eentje op de sjaal voor die bloem van een kleindochter van mij. Jaja, het haakwerk waaraan ik toen begonnen ben is afgeraakt. Op één avond zelfs.
  
Een patroon voor een minibaret vond ik nergens dus gebruikte ik als basis een patroon van een gewone kindermuts. gevonden op het blog Miekske Creaboetiekske.  Gaandeweg heb ik het aangepast om er een baret-look aan te geven.  Onderaan heb ik bijvoorbeeld 6 rijen ipv 4 gehaakt (met in die laatste 2 rijen meteen extra minderingen om het voor Linke te laten passen. De omtrek mocht maar 43 cm zijn.). Zo komt de muts automatisch hoger op het hoofdje en valt het een beetje scheef, net als een baret. Met een paar steekjes heb ik de zijkant vastgenaaid zodat het ook mooi blijft zitten als ze in de Maxi Cosi zit. 

Hoewel de bloem die bij het patroon op de blog vermeld wordt wel leuk is heb ik ze niet gebruikt. Ik wilde een roos. De werkbeschrijving ervan komt uit het boek van Libelle ‘Bloemen haken’, pagina 40 en heeft volgend schema…


 
Haken, van klein naar groot oprollen, vastnaaien en klaar.


De sjaal heb ik uit de losse pols gehaakt. Een twintigtal steken opgezet en 70 cm lang stokjes gehaakt. Rondom haakte ik als afwerking *drie lossen, drie stokjes, drie lossen, halve vaste*, en zo van * tot * de sjaal helemaal rond. 

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

  1. tof!

  2. … en nu weet ik welk liedje ik heel de avond ga zitten zingen 🙂 Mooi!!

  3. amai!!! schoon!!!

  4. Wat mooi en het liedje is ook hel mooi.<br />Grtjs<br />Daniëlle

  5. Super leuk! Daar zal ze vast blij mee zijn!

  6. Wat zal je kleindochter er mooi uit zien met oma&#39;s mutsje! <br />Fijne avond!<br />X nicole

Reacties zijn gesloten.