citaten en gezegden creatief gedachten kringwinkel enzo

Kringverhalen…

Ik ben een echte kringloopwinkelvrouw, moet gewoon elke week eentje binnenspringen en mis het als ik op vakantie ben. Een die-hard fan dus.
Soms stoot ik op wat leuks dat perfect in ons interieur past of een uitbreiding voor één van mijn verzamelingen. En toch is het leukst van al dingen vinden die ik later kan pimpen of waarvan ik iets heel anders kan maken. Creatief zijn met kringloopkoopjes, heerlijk! Van een restje stofje met ridders maak ik een zak, een simpel rieten mandje wordt een eiermandje in de vorm van een konijntje, oude prentenboeken veranderen in bladwijzers, armbandjes haak ik om tot sneeuwvlokken, kaders eindigen als dienblad of kaarthouder, mokken versier ik, kleren pimp ik of ik verstel ze in iets heel anders, meubels en lampen schilder of pimp ik ook. Je kan het zo gek niet bedenken of ik maak er wat van. De kringwinkel binnenstappen is gelijk aan een creatief bad nemen. Soms tot grote ergernis van manlief die schrik heeft dat ik het hele huis wil impalmen met nieuwe projecten. Meestal post ik nadien mijn creaties op mijn blog zodat ik andere mensen kan inspireren om het ook te doen. Of beter.

kringverhalen

De kringwinkel is één groot pretpark vol inspiratie. Een aanrader voor elke creatieve geest.

Maar er is meer… Sommige kringwinkels hebben een koffiehoek die ideaal is als afspreekplek met vriendinnen. Eerst wat keuvelen bij een kopje koffie en dan samen gaan snuisteren in de winkel. Gezellig. Soms gebeurt het al eens dat ik toevallig mijn schoonzus, die trouwens ook kringwinkelverslaafd is, tegenkom en dan glippen we ook effe de coffiecorner in voor een babbel.

Ik heb het geluk om op een plek te wonen vanwaaruit ik meerdere kringwinkels kan bezoeken, allemaal op minder dan een halfuur van huis. Weet je dat het met mij zo erg gesteld is dat ik soms een kringwinkeldag inlas. Van de ene naar de andere rij ik dan. Een uitstap die begint met een lege zak maar meestal zo niet eindigt. Dat was ook zaterdag tijdens de dag van de kringwinkel het geval. Natuurlijk  heb ik het niet bij eentje gelaten. Jammer genoeg hadden manlief en ik niet de hele dag maar toch genoeg om naar 3 winkels in de buurt te kunnen. Wat leuke spullen voor de verkleedkoffer en een schattige ‘wolkenclub’ hanger voor het speelhuisje van de kinderen op de kop getikt, een Barbie, 2 boeken, een tof zomerjurkje, Halloween versiering,… en op tijd koffiepauze genomen natuurlijk.

dagvandekringwinkel

Oh kringwinkelen is zó leuk. Ook al koop ik niks, ik kom er altijd met een glimlach op het gezicht buiten. Af en toe komt manlief ‘s avonds thuis en heb ik een kringverhaal te vertellen, al dan niet met didactisch materiaal. Kuch,kuch. Zoals die ene keer toen ik bij het winkelen een soort van goedbedoelde ‘stalker’ had.

Er is voor mij maar één “nadeel” aan het bestaan van de kringwinkel. Na jarenlang kringwinkelen heb ik het namelijk moeilijk om geld uit te geven in het gewone circuit. Vooral kleren vind ik daar véél te duur. Waarom 40 euro geven aan een rokje als ik in de kringwinkel een mooi kan kopen voor 5 euro. Oké, misschien niet de laatste mode maar, who cares, die volg ik toch niet. Ik ben altijd uniek gekleed en dat is me veel meer waard.
Dus bij deze…

Kringwinkel(s), deze kringloopwinkelvrouw dankt u voor alles!

 

Wie een weldaad niet met dankbaarheid vergeldt,
vertroebelt de bron, die zijn dorst heeft gestild.

F.J Hammer

Dit lees je misschien ook graag...

10 Reacties

 1. Jientje zegt:

  Door jou ben ik ondertussen ook kringloopverslaafd! Alleen is het ondertussen wel veel te lang geleden dat we zijn gaan snuffelen. Maybe next week?

  1. Nana zegt:

   Tja. Het moet zo plezant maar niet zijn. 😉

 2. Na de herfstvakantie wil de madam van de blindblogmeet heel graag weer samen een koffietje drinken in het hoekje bij Opnieuw en Co!!! Wat denk je … ik mail je snel!

  1. Nana zegt:

   Zoals ik al op je blog schreef… laten we van onze kringloopdate maar een traditie maken. Tot binnenkort! 😉

 3. Homemade and more zegt:

  Leuk, even binnenspringen in de kringloopwinkel. Vorige zaterdag een nieuwe ontdekt
  en dan nog dichtbij. Ze gaan mij daar nog zien.

  1. Nana zegt:

   Hahaha, binnenkort ook verslaafd. 😉

 4. Lot zegt:

  Ja heerlijk daar rondneuzen.

  Ik maak van kleding ook graag wat anders. Vond eens een wijde rok met zonnebloemen, zo’n leuk patroon en dat werd een blouse.

  Ook heb ik diverse keren merkkleding gekocht en met winst op MP weer verkocht, al 55 euro mee verdiend. Ook leuk.

  1. Nana zegt:

   Goed gezien! 🙂

 5. zegt:

  Kringloopwinkels zijn leuk, zeker als je een prachtig koopje kunt scoren!

 6. Ik flip ook vaker over ‘echte’ prijzen 🙂
  En die wolkjes zijn mooi!
  Bij ons was het retrodag en we kochten een typemachine! Ons huis is echt een museum aan het worden 🙂 Maar dan wel ééntje waar ferm in geleefd word 🙂

Reacties zijn gesloten.