creatief kringwinkel enzo mijn familie

Low budget trouwfeest…

Dinsdag was het zover. Dochter en schoonzoon gingen tekenen op de gemeente en wisselden ringen. Nadien gingen ze samen uit eten. Meer moet dat eigenlijk niet zijn maar een feestje kan nooit kwaad, toch? En dat staat er volgende week aan te komen. Het wordt een tuinfeest. De uitdaging is om de hele trouwpartij low budget te houden en dat is helemaal mijn dada. Dat de kringloopwinkel daar een groot aandeel in heeft zal je waarschijnlijk niet verbazen. Er kruipt heel wat tijd in maar het resultaat geeft veel voldoening.

Zo is de jurk van dochter is een recyclageproject. Geen uit de kringwinkel (al zou dat best kunnen) maar mijn eigen trouwjurk. Die was ondertussen vintage geworden en dat is net wat ze wilde. Uiteraard was het model helemaal niet van deze tijd. Toen waren poefmouwen bijvoorbeeld helemaal in. Er moest wat aan gesleuteld worden om het hedendaags te maken en dat is gelukt. De jurk is onherkenbaar en toch ook weer niet. Ze zal er in stralen, dat weet ik zeker!

Er werd duchtig in geknipt…

2016-02-15 13.19.36

Een eerste tipje van de sluier?

recyclage trouwjurk retro

De kleuren van het hele gebeuren werden beslist door een stukje stof. Daaruit is het jurkje van kleindochter Linke ook gemaakt. Wit, goud en turquoise.

 

kaart yes2

Dochter haar zenuwen staan hoog gespannen! En de mijne toch ook een ietsiepietsie. Wordt vervolgd…

Kijk maar eens hier.

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. Wat leuk om te lezen. Het zal een fijn gevoel geven dat jouw jurk opnieuw in functie is.
  Ook ik vind de kleuren prachtig en hoop dat alles meewerkt voor een feest zoals het moet zijn.

  1. Nana zegt:

   Het is heel speciaal om mijn jurk zo te zien veranderen. Hopelijk wil kleindochter hem later ook aan. Daar droom ik nu al een beetje van. 🙂

 2. zegt:

  Oh, wat leuk om te doen. Ben weer terug in de tijd. Ik maakte mijn eigen jurk, die van mijn schoonzussen en twee achternichtjes en later ook die van onze dochter en schoondochter. De laatste was voor de dochter van mijn broer en wie weet maak ik er ooit nog een voor onze kleindochter. Dat zou wel heel super zijn. Veel plezier en ik denk dat het nu al geslaagd is want de voorbereidingen zijn meestal al heel leuk.

  1. Nana zegt:

   Oh dat is ook wel speciaal als je de jurk zelf maakt. Dat is nog een extra toets dan hé. Voorbereidingen zijn vermoeiend maar wel leuk ja.

 3. zegt:

  Veel plezier alvast, hopelijk zal het weer een beetje meewerken voor het tuinfeest.
  De kleurencombinatie vind ik erg mooi en de jurk is ook vast prachtig geworden.

  1. Nana zegt:

   Binnenkort zet ik een foto’s op de blog. Zowel de voor en na van de jurk als de rest. Wel benieuwd naar de reacties van anderen. 😉

 4. zegt:

  Wat spannend allemaal. Ben nu heel benieuwd naar de jurk.

  1. Nana zegt:

   Ik kan je al verklappen dat hij prachtig is! 😉

Reacties zijn gesloten.