creatief kringwinkel enzo mijn huis Tips

Webprint…

Geen gaatjes meer in de muur boven de buffetkast. Ik kocht een lijstenhouder bij Ikea zodat ik zonder problemen van schilderij of snuisterij kan veranderen wanneer ik dat wil.
Een vintage zijden sjaal uit de kringloop en een paar mooie foto’s genomen in de Provence lagen voor me op tafel. Met het nieuwe witte interieur wilde ik die graag boven de kast, maar hoe. De sjaal zou ik eventueel kunnen laten inkaderen hoewel sommige kleuren nogal aan de felle kant  zijn. En de foto’s? Vergroten en inkaderen? Of, nog beter, op canvas zetten misschien? Of allebei? Net op het moment dat ik mijn hoofd breek over hoe ik wat het beste doe krijg ik een vraag van Webprint.nl (nu Smartphoto) om een review te schrijven over één van hun producten. Van een perfecte timing gesproken zeg.
Je weet ondertussen al dat ik niet in toeval geloof hé? Geef nu toe dat dit weer straffe kost is. Ik besloot het er dus op te wagen en koos ervoor 2 canvassen te laten maken. Zo kon ik meteen mijn idee voor de sjaal uitproberen. De hele sjaal (60×60) riskeerde ik niet. Wat als het niet mooi was? De kleuren nog meer tegenvielen? Op de foto die ik van de sjaal nam zag ik al meteen dat de kleuren anders waren dan die van het origineel. Enkel het stukje dat me het meeste aansprak zou ik gebruiken als test.

Het deel dat een terrasje van een PMU café voorstelt vond ik echt passend bij ons en dus nam ik een foto van dat stukje van de sjaal. Alleen, het groenige blauw was vreemd genoeg petrolblauw geworden. Benieuwd hoe het er op canvas zou uitzien, en curieus hoe de beige/witte achtergrond zou uitdraaien.
 
Uit mijn favoriete foto’s van de Provence koos ik deze met, wat anders, een koffiethema. Een stilleven van twee oude koffiepotten in een nis.
 
De bestelling op Webprint.nl verliep vlot. De stappen die je moet volgen zijn duidelijk. Eens je foto gekozen kan je scrollen om je foto passend te maken. Lekker makkelijk. Op dat moment zie je ook min of meer hoe je canvas eruit zal zien. Later in de bestelling vond ik daar niet meteen meer een mogelijkheid voor (tenzij je op wijzigen drukt als het product al in je winkelkar ligt). Jammer, zeker voor twijfelaars als ik. Je kan op dat moment nog vergroten, verkleinen, draaien, keren of een andere foto kiezen. Eens alles naar je zin ‘leg’ je je canvas in je winkelkar. Je krijgt er meteen de vraag bij of je nog van formaat wil veranderen. ‘In’ de winkelkar vond ik het lastig dat je geen foto ziet van de producten die je koopt maar enkel een omschrijving. Zeker bij meerdere identieke producten.
Amper 5 dagen later arriveerde mijn bestelling al. Netjes en stevig verpakt, met de nodige hulpstukken erbij om het canvas indien nodig strakker te maken en op te hangen.
 
Helaas was ik niet helemaal tevreden. Toen ik mijn bestelling uitpakte viel het duidelijk op dat één van de doeken niet naar behoren om het houten frame zat. De hoeken staken in punten omhoog.
 
Een een mailtje naar webprint.nl later was een oplossing al in de maak. Ze zouden een nieuwe maken omdat het canvas duidelijk niet volgens hun kwaliteitsnormen de deur was uitgegaan.
Toch een beetje vreemd dat zo’n duidelijk tekort niet was opgemerkt vóór verzending, maar bon, ze deden er niet moeilijk over en gaven meteen toe dat het inderdaad niet was zoals het hoort. 4 dagen later al lag de nieuwe voor de deur. De hoeken nog niet echt zo perfect zoals het andere canvas maar dat zou alleen opvallen als je het echt onder je neus houdt, wat normaal toch niet het geval is hé. Verder zag het er helemaal uit zoals het moest. De kleuren perfect zoals op de originele foto. Ze komen mooi uit tegen de witte muur en de zwarte accenten in de ruimte…
 
Van het PMU canvas waren de hoeken wel perfect gevouwen. 
 
Het verschil tussen het beige en wit van de achtergrond was niet zo uitgesproken als op de foto of het origineel, het oranje iets dieper van kleur, rood en zwart kleur helemaal zoals het hoort. Het blauwe daarentegen was nóg eens van kleur veranderd. Anders dan het origineel, uiteraard, maar ook anders dan de foto. Het petrolblauw was nu een hevig blauw maar het deed verder niks af aan de kwaliteit van het product hoor. Jammer genoeg vloekte de kleur wel met het Provençaals blauw van het kastje waar het op moest. Annie Sloan zorgde voor de oplossing. Ik nam een fijne borstel en schilderde de bloempot in het juiste blauw. (48% Greek blue+ 48% Provence + 4% Paris grey) De blaadjes kregen een likje groenig blauwe verf (kleur Provence).
 
Probleem opgelost en ik in het bezit van een prachtig canvas voor de veranda.
Zou ik nog eens een beroep doen op de diensten van Webprint.nl? Jazeker. En niet alleen voor een canvas. Ik heb er nog leuke spulletjes gezien zoals bijvoorbeeld placemats, visitekaartjes, tuinposters, agenda’s, fotobehang,…
Zou ik Webprint.nl aanraden aan anderen? Toch wel ja. De door hen geleverde producten waren van degelijke kwaliteit. Jammer van dat ene probleempje maar de klantenservice heeft hier naar behoren zijn werk gedaan.
Zin om het ook te proberen? Voor de prijs moet je het al niet laten. (16,89 euro voor een canvas van 20×30 bijvoorbeeld. All in, dus netjes thuis afgeleverd) Klik hier en probeer zelf ook eens een canvas.
Tip: Net nu de kleurboeken voor volwassenen in trek zijn is het misschien een leuk idee om een zwart/wit prent of tekening (uit zo’n kleurboek bijvoorbeeld) op canvas te laten drukken. Je kan die dan zelf thuis inkleuren met verf of ander materiaal. Zo heb je gegarandeerd een uniek stuk in huis.
 
DDD, Dankbare DinsDag
En laat ik nu toevallig Webprint.nl dankbaar zijn voor de gekregen kans om één van hun producten gratis uit te mogen testen. 🙂 Zo kadert deze post meteen ook in het Dankbare-Dins-Dag initiatief van Marloes.

Webprint is nu Smartphoto!

Dit lees je misschien ook graag...

9 Reacties

  1. Toeval of niet? Ik ben ook benaderd door Webprint.nl, al enkele maanden geleden, maar kan maar niet kiezen welke foto 🙂 Ik ga het wel op hout laten doen…<br />wordt vervolgd.<br />Die van jou zijn wel mooi geworden en je hebt echt je werk gemaakt van de review!

  2. tof!

  3. Wat is het mooi geworden! Ik snap dat je ervan geniet.<br />Voor Muis jaren geleden een keer een foto van haar toen net overleden kat laten printen op canvas. Nooit spijt van gehad!!<br />Liefs Nana

  4. Wat leuk zeg en mooi ook

  5. Het eindresultaat van je gepimpte foto mag gezien worden, past perfect bij het blauw van het kastje.<br />De canvas van de koffiepotten is ook mooi in je nieuwe witte interieur.

  6. Super! Kocht net bij Action gelijkaardige lijstenhouders… misschien moet ik toch ook maar een keertje zo&#39;n canvas laten maken. Heel tof!

  7. Dat ziet er schitterend uit!<br />

  8. Wat een leuk iets! Mooi idee met die kleurplaten! Jouw canvassen zijn helemaal mooi!! gr. Hennie

  9. Oh wat een leuke review! Ik heb dat ook ooit gehad met het bestellen van een canvas dat er iets mis was gegaan en wel weer netjes werd opgelost en ik een nieuwe kreeg. Maar of dat bij webprint was weet ik niet meer. <br />Wel heb ik eens een tuinposter bij webprint besteld met een afbeelding die Jenneke ooit eens voor me maakte als winnares van een give away en die is echt heel mooi geworden. <br

Reacties zijn gesloten.