creatief diy met vrienden mijn familie mijn huis Nederland Tips

Workshop @ Maison et Moi…

Tussen mijn vriendinnen zitten er wel een paar die even scheutig zijn dan ik op dingen veranderen in het interieur. Ze hoorden en lazen hier al wat over de Annie Sloan verf waar ik zo graag mee werk maar hadden het zelf nog niet geprobeerd. Vriendin Lydia was zo benieuwd naar de mogelijkheden dat ze bij woonwinkel Maison et Moi in Roosendaal een Annie Sloan workshop regelde. 7 personen die even curieus waren moest ze bij elkaar krijgen. Of ik zelf ook iemand kende die wilde meegaan?

Perfect timing! Schoondochter had interesse, was bijna jarig, net verhuisd én in het bezit van een aantal meubels die een laag verf konden gebruiken. Een leuker verjaardagskado kon ik niet meteen bedenken. Zij mocht dus samen met mij en mijn vriendinnen naar de workshop van Susan.

annie sloan workshop maison et moi

Ieder kreeg een plankje en mocht zijn kleuren kiezen. Alle dames kozen wat anders en gaven de voorkeur aan kleuren uit hun interieur. Ikzelf koos Louis Blue en Greek Blue. Hoe we het plankje juist bewerkten ga ik hier niet uit de doeken doen, daar bestaat een workshop voor. 😉

Links bovenaan in de collage zie je het eindresultaat van het mijne zoals het nu in de slaapkamer staat. De overgang van de verschillende kleuren vond ik nogal slordig (zie boven) en dus kleefde ik er nadien een kanten lint over.

workshop maison et moi annie sloan

Dit ga ik nog doen. Zeker weten! Zowel het beschilderen van plankjes als de workshop. Niet dezelfde natuurlijk. Worskhop 2 gaat over gilding, random stencilling, decoupage, transfer en craqueleren.  Misschien kunnen we wel een workshop voor bloggers regelen?

Het is waar voor zijn geld. Echt! De praktijkles wordt achteraan in de winkel gegeven. Achteraan betekent hier in geen geval ongezellig. Vanuit de open en lichte ruimte heb je een mooi overzicht op de winkel. Je krijgt warme drank aangeboden, er komen koekjes op tafel. Tijdens de pauze kan je door de winkel struinen, drink je iets fris en verschijnt er een schotel vol met lekkere hapjes. Susan, de eigenares van de winkel, weet waarover ze spreekt en geeft de les met een grote dosis humor en passie.

Er staan trouwens talloze voorbeelden van geschilderde kasten, tafeltjes, krukjes etc in haar winkel die je, uiteraard, kan kopen ook. En de Annie Sloan verf natuurlijk! Ben je fan van de landelijke stijl dan waan je je zeker in het paradijs tussen alle leuke interieurspullen.

Terwijl er op de achtergrond heerlijke Franse chansons klonken leek het een beetje vakantie. Voor herhaling vatbaar dus.

Dit lees je misschien ook graag...

9 Reacties

 1. zegt:

  Ziet er super uit!! Mooi geworden je plankje!

 2. zegt:

  Ik vind de overgang van je kleuren anders echt wel mooi hoor Nana! Annie Sloan … al veel over gelezen maar nog niet aan toegekomen … ik vrees dat ik hier gewoon alles onder handen ga nemen dan 🙂 Fijn dat je met een stel vriendinnen die workshop kon gaan volgen … altijd dat extraatje meer!

 3. O, wat ben ik stik jaloers. Ja, ik wil mee !!! Ik zou graag meer uitleg willen over hoe je stoffen stoelen moet schilderen.
  Heb een foto van jou mandje op de site van de kringloopwinkel gezien. Kei tof 🙂
  Grtjs
  Daniëlle

  1. Nana zegt:

   Huh, een foto van mijn mandje? Op welke site van welke kringwinkel dan wel? Ik weet van niks! Zou leuk zijn als je kon meegaan de volgende keer. Ik hou je op de hoogte van de data!

 4. Carina zegt:

  T was zeker een super gezellige avond en ik ga op zeker mee en weet ook wel iemand die mee wil 😉

 5. Zeker eens organiseren met blogmadammen! Ik stel me alvast kandidaat! 😉

  1. Nana zegt:

   Super! Ik hou je op de hoogte. Samen met Daniëlle zijn dat dan al 3 blogmadammen!

 6. zegt:

  Super neer gepend 🙂 Nana en bedankt voor de mooie collagefoto, die was weer prachtig. En inderdaad zie ik al uit naar de volgende workshop in Roosendaal bij Maison et Moi. Het was zoals je beschreef, gewoon super gezellig en echt aan te raden. We denken om eind mei of begin juni terug die richting uit te gaan en dan zijn we al met 8 creatieve vrouwkes ( jij en schoondochter natuurlijk al bij geteld, daar ga ik toch van uit, hihi 😉 en er kunnen er nog twee bij, dacht ik. liefs Lydia xxx

  1. Nana zegt:

   Komt goe! 😉

Reacties zijn gesloten.