Twee dagen bezinning hebben me goed gedaan. Wat schilderen. Nee, niet aquarellen maar een kast. Wat muziek luisteren. Hoe harder hoe beter. Goed luid meegezongen ook. Wat nagedacht. En dan toch maar overgeschakeld op medicatie. Het ging van kwaad naar erger en het zou zonde zijn om mijn leven te laten beheersen door slechte gedachten. Hup met de geit dus en er terug een beetje vrolijk tegenaan kijken. Vanmorgen dus zoals steeds gestart met een kopje koffie, wat beschuit met platte kaas en de krant. Er stonden wel een paar artikeltjes in die mijn aandacht trokken en waar ik graag mijn mening over kwijt wil. Maar niet persé vandaag. Dank u Skynet voor het kladblok en de planningknop. (Al weet ik nog niet echt hoe ik die laatste moet instellen. Het komt er toch nog altijd direct op. Oefenen en uitproberen dus.)

De ” Diva Cup”, die wou ik niet laten wachten. Neen, het is niet de maat van mijn bh maar een milieuvriendelijk alternatief voor tampons. Het artikel in de krant viel me op door volgende openingszin met bijbehorende foto: “Voor milieubewuste vrouwen die het bovendien beu zijn om met tampons en/of maandverbanden in hun handtas rond te lopen is er nu de Diva Cup.”

Waarschijnlijk iets dat is uitgevonden door een man. Zeg nu zelf, welke vrouw zal het leuk vinden om een plastic potje in haar lijf te stoppen (dat wel 30 milliliter vocht kan opvangen!) en dat dan 2 à 3 maal per dag te moeten uitspoelen met water en zeep. Houden die uitvinders ons voor gek en achterlijk? Is het nog niet wel dat we überhaupt elke maand die ellendige dagen moeten doorstaan? Maar het is goed voor het milieu zeggen ze. Het gaat wel 10 jaar mee. Ook goed voor je portemonnee dus. Wel, ze mogen het voor mijn part houden, hunne rommel. Ik zou me er niet meer diva door voelen maar eerder een gevulde kalkoen.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!