gedachten Thuis

E-mailloze vrijdag…

De eerste is ogenschijnlijk ongemerkt voorbijgegaan maar de tweede krijgt toch al een artikeltje in de krant. Morgen vindt voor de tweede keer de “Nationale E-mailloze Vrijdag” plaats. Ja, weer een “dag-van” maar sommigen hebben toch een fijn doel. Met deze dag bijvoorbeeld willen ze mensen en bedrijven bewuster laten omspringen met elektronische post. Een mens krijgt wat binnen op een dag hé! Vele mails kunnen gewoon “vertikaal geklasseerd” worden maar je steekt er wel eerst je tijd en aandacht in want “je weet maar nooit”. Het gaat ten koste van de effficiëntie en het persoonlijk contact, meldt initiatiefnemer Gunnar Michielssen.

En is het inderdaad ook niet zo dat je sneller een mail (of een sms) stuurt in plaats van de telefoon te nemen of indien mogelijk eens langs te gaan? We “bezondigen” ons er allemaal aan.

Ikzelf krijg graag post en verstuur ook graag. Eender langs welke weg. Uitkijken naar wat de mailbox en/of de postbode brengt vind ik bijvoorbeeld heerlijk. Zelfs reclamefolders vind ik leuk om krijgen. Een ochtend met een lege brievenbus/mailbox vind ik altijd een beetje teleurstellend. Stom hé.

 

Morgen ga ik echt proberen om geen e-mails te sturen. Oei oei, als dat maar geen al te drukke inhaalbeweging gaat geven dit weekend! Lossen we met deze dag iets op? Ik denk het niet maar het zet ons wel weer even aan het denken over onze sociale contacten.

Dit lees je misschien ook graag...