Easy cooking…

Ik hou van koken en dat mag al eens heel uitgebreid zijn. Maar soms is het wel gemakkelijk om het simpel te (kunnen) houden. Vandaag staan er alleen simpele dingen op het programma. Zowel in onze bezigheden als in wat we eten. Krant halen en ze lezen bij een kommetje cornflakes en een tasje koffie. Naar de bib, bakker, groentenwinkel en slager. Als middageten een verse boterham en aardbeien met een beetje suiker. Op zo’n moment voel ik me trouwens altijd weer terug kind. In gedachten kom ik dan van de basisschool overhuis om te eten en staan er lekkere aardbeitjes klaar die mama voor ons prakt. Nu moet ik ze zelf prakken maar voor de rest smaken ze even heerlijk als toen. Zover zijn we al op dit moment. Deze namiddag kom zoon voetbal kijken (samen met pa is dat véél plezanter) en brengt, joepie, zijn gezinnetje mee! Komt goed uit want er ligt hier nog (of is het weer?) een kado voor kleinzoon. De lectuur die ik voorzien had voor vanmiddag zal ook mijn schoondochter aanspreken want er liggen zeker 5 exemplaren “Ouders van nu” en evenveel exemplaren OOK! (hét blad voor Oma’s/Opa’s/Kleinkinderen) te wachten om gelezen te worden. Als avondeten serveer ik hen een fricassee van kip met asperges en als dessert een bitterkoekjespudding. Heel simpel en lekker. Een mens heeft toch niet veel nodig om gelukkig te zijn hé.

De kipschotel kan je met verse asperges maken maar als het heel simpel moet kan dit ook met asperges uit bokaal. Kook een kip (of kipfilet, lief voor de lijn maar ik vind dit persoonlijk nogal droog voor dit gerecht) en maak zo een bouillon. Voor de smaak doe ik er twee lepels bouillonpoeder bij. Haal de kip eruit en laat alles afkoelen. Verwijder de beentjes van de kip en maak van de bouillon een roux. Doe vlees, asperges (verse kook je natuurlijk eerst een 10-tal minuutjes) en een scheut room erbij. Eventueel wat bijkruiden en klaar!

 

Deze ook lezen?

Reacties gesloten.