gedachten mijn huis mijn tuin Thuis

Het heetste plekje…

De wintersalon wordt nog bijna uitsluitend gebruikt voor televisiekijken als het buiten donker is want nu de dagen langer worden zitten we meestal achteraan het huis. Bij mooi weer gaan de grote schuiframen open en zo zitten we binnen eigenlijk altijd een klein beetje buiten. Zowel vanuit de leefkeuken als de veranda hebben we zicht op de tuin. Aangezien het weer nog niet van die aard is geweest om met de ramen open te aperitieven illustreer ik hier met een foto uit 2010. Ondertussen is op gebied van planten en bomen wel het één en ander veranderd, maar ‘t gaat hier om het effect.

Een tuin die dringend vragende partij is voor een onderhoudsbeurt. De buxus-, beuken- en laurierhagen bijvoorbeeld die nu moeten gesnoeid worden. Dat is een serieus karwei die ik niet alleen aan kan. Als het weer een beetje wil meezitten zou dat jobke tegen volgende week moeten geklaard zijn. Ondertussen gun ik iedereen graag een blik op het heetste plekje (zon van ‘s morgens tot ‘s avonds, áls ze schijnt toch) achter in onze tuin …

met daarachter het schattige tuinhuisje in de schaduw van de kersenboom…

Momenteel staan in dat hoekje zowel de witte Potentilla’s als de witte en roze Azalea, roze en mauve Akelei en al een deel van de Ooievaarsbek in bloei. Op de Boerenjasmijn is het nog net even wachten.

Ja, bij mooi weer vinden wij het hier echt leven als God in Frankrijk!

Dit lees je misschien ook graag...