citaten en gezegden mijn tuin Thuis Zeg het met woorden

Het leven onder mijn notelaar…


De wind ruist zachtjes door mijn tuin, beroert de toppen van de bomen. De zon strooit fonkeltjes van goud, ‘k geniet van deze zoete dromen. Ik vlei me in het koele gras tuur door het bladerdak naar boven en vang dan al die vonkjes op als of ik zelf een bloempje was.
(Uit: Mijn bloementuin van B. Koppe)

Gras heb ik niet onder mijn boom maar bij warm weer lig ik er graag ter verkoeling onder. Op een ligzetel of gewoon languit met een kussen op de frisse tegels van het terras. Ik heb er niet alleen een prachtig zicht op de lucht en de zon die door de bladeren piept maar ook op de planten rondom. Op de Sedum bijvoorbeeld die nu bijna openstaat.

 

Dat vind ik nu eens een plant die het hele jaar door mooi is. In het voorjaar komt hij al heel vroeg met een soort kinderkopjes boven de grond kijken en nadien zie je ze groeien en staan ze mooi in schermvorm te wachten op de bloei. Eens uitgebloemd krijgen ze van die prachtige herstkleuren en laat je ze best tot na de winter gewoon staan want ze zijn heel mooi in een winters jasje van rijm, ijzel of sneeuw.

Dit lees je misschien ook graag...