Flexitariër mijn huis

Honey, I’m ho-home…

Gezelligheid. Een (t)huis moet vooral gezelligheid uitstralen. Ieder vult dat qua interieur op een ander manier in want smaken verschillen maar ze creëren met geuren en situaties kan overal.

Schemerlampen, kaarsen of de haard aansteken bijvoorbeeld. Of je huis vullen met geuren die één en al gezelligheid uitschreeuwen: koffie zetten, soep maken, brood of cake bakken… Dat je ze nadien ook kan, mag moet opeten is mooi meegenomen. Zeker rond kerst is dat soort gezelligheidsgehalte met al het proefkoken nadrukkelijk aanwezig ten huize Nana. Een voorbeeld: ‘Honey, I’m ho-home!” en hij had zijn neus verleden week maar te volgen tot aan deze heerlijke muffins met honingtopping…

Wil je je man, vrouw en/of kinderen ook zo’n lekker gezellige thuiskomst bezorgen? Je maakt ze zo:

Zeef 270gr bloem met 4 tl bakpoeder in een kom. Voeg 160gr suiker toe en meng. Klop 250ml zure room met 2 eieren, 2 tl citroenschil en 80ml arachideolie tot een glad mengsel. Roer dat losjes door het bloemmengsel. Bekleed een muffinvorm met papieren kuipjes en verdeel hierover het mengsel. Zet ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °c. Laat afkoelen. Meng 500gr Philadelphia roomkaas met 4 el honing en spuit over de muffins. Versier verder naar keuze.

Dit lees je misschien ook graag...