‘t is al bijna Kerst. Net zoals elk jaar ben ik verbaasd hoe snel de tijd voorbij gaat. Elk jaar bedenk ik dat ik toch niet al teveel moeite ga doen om het huis te versieren. Ondertussen staat de kerstboom staan de kerstbomen al te flikkeren en is het huis volop in kerstsfeer gebracht. Ja, bomen. ‘Mijn’ boom staat in ons wintersalon. In dit salon zitten we in de herfst- en wintermaanden. Het is een kamer met de open haard en de grote televisie (in de zomermaanden kijken we amper tv), grenzend aan mijn (halfopen) bureau. De zon kan er van ‘s morgens tot in de late namiddag binnenschijnen. Echt heerlijk om te zitten. Tijdens de donkere maanden is het de meest gebruikte kamer in het huis.

De kerstboom is een nepperd. Lang en smal, zo neemt hij niet al te veel plaats in. Dit jaar hielp mijn vriendin mee met het opzetten ervan. Zoveel leuker met z’n twee. Een kopje koffie en wat gebak tussendoor, kerstmuziek op de achtergrond…. super gezellig!  Glanzende en matte zwarte ballen, grote en kleine witte glitterballen, witte vogeltjes, zwarte pluimpjes, hartjeslint, kransjes en ballen van riet heeft hij. Behalve extra vogeltjes is hij net zo als vorig jaar. Waarom iets veranderen dat goed is. Hahaha, manlief zou heel hard lachen als hij die zin uit mijn mond zou horen komen. De boom stond nog geen dag stond of moest al van plek verhuizen. Onze hond kon niet van de witte kersballen blijven zodat ik de boom wijselijk van de grond heb gehaald. Ja, ‘t is nogal een deugniet, de hond des huizes. Mijn mooie vintage lamp staat daardoor jammer genoeg even in de garage.

De rest van de versiering in de kamer ligt qua kleur in dezelfde lijn…. zwart, wit, beige. Wel allemaal andere dingen dan vorig jaar.

kerst wintersalon

En dan het stalletje! Dat kochten we vorig weekend op een kerstmarkt. Ik ben iemand met een hoek af, zei de man over zichzelf. Heel het jaar door speelt hij kerstmuziek in zijn tuinhuis waar hij werkt aan stalletjes om volgende Kerst te verkopen. Ook de boompjes zijn van zijn hand. Nee, de beelden zijn niet uit de kringwinkel. Manlief  is ermee opgegroeid. Elk jaar krijgen ze een mooi plaatsje onderaan de boom. Vanaf dit jaar dus in een prachtige stal!

Ook de zomerkant van het huis heeft een boom. Een kleinere die in de veranda, grenzend aan de leefkeuken, staat. Zo kunnen we hem zowel vanuit de keuken, de zitplaats in de veranda én vanuit de speelhoek van de kinderen zien. Trouwens allemaal plaatsen waarover ik dringend nog eens moet schrijven want ze zien er weer helemaal anders uit.

Deze boom wordt altijd versierd door de kindjes. Dit jaar is het een hartjesboom. Een rode parelsnoer, rode en zilveren glazen harten en grijze houten beertjes met een rood hart waarvan ik onlangs een lot op de kopt tikte in de kringwinkel. Natuurlijk. De rest van de kerstversiering in die kamers is overwegend rood.

kerstboom kindjes

 

Er is nog meer te vertellen hoor. Welk creatief idee ik bedacht heb om mijn kerstkaarten dit jaar op te hangen bijvoorbeeld…. hou mijn blog maar in de gaten!

Aanbevolen artikelen

6 Reacties

  1. Ziet er super gezellig uit. Helemaal in de juiste sfeer, zalig hé. En de kachel in brand, meer moet da ni zijn. Ben benieuwd naar het vervolg 🙂
    Grtjs
    Daniëlle

  2. Goh die beertjes vond je in de kringloop? Tof voor de kinderen! Mooi versierd heb je je huis…enne is ie zo stout onze kleine viervoeter? 😉 Je kan maar denken dat ie zich dan in ieder geval weer beter voelt en dat is toch ook wel wat waard!
    Geniet van alle gezelligheid in je huis!

  3. Mooie sfeer hoor! Het is toch wel een heerlijke tijd om alles in huis extra gezellig te maken. gr. Hennie

  4. ben erg benieuwd naar je idee om kerstkaarten op te hangen. leuke foto’s om te zien bij dit blogje 🙂

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!