hangende tulpen tip
A la maison citaten en gezegden En Français mijn huis Tips

Nooit meer hangende tulpen ~ empêcher vos tulipes de tomber

Tulpen zijn de eerste bloemen die na nieuwjaar in een vaas terechtkomen om de lente binnen te halen. Helaas, soms gaan ze hangen. Een simpel trucje weten dat echt werkt?

Het was even in mijn archief zoeken naar een foto want sinds ik het trucje ken heb ik nooit nog een slap boeket met tulpen in huis gehad.

Zo’n lentesfeertje vrolijkt toch meteen op hé. Om dat te bekomen moet je het boeket ook mooi houden natuurlijk. Begin alvast met de bloemen na aankoop altijd even te laten acclimatiseren. Geef ze niet teveel water en ververs het ook regelmatig. Tulpen groeien nog door in de vaas en gaan dikwijls slap hangen. Dat had ik vroeger ook meestal voor. Wikkel ze dan strak in krantenpapier en laat ze zo een nachtje in een bodem met water staan. De dag nadien staat je bos bloemen weer mooi rechtop. Knip meteen een stuk van de stelen.

Maar kijk, voorkomen is beter dan genezen natuurlijk en met deze tip hoeft zelfs dat krantje niet meer…

Het trucje is simpel en werkt echt! Na aankoop knip je de steel van de tulpen recht af zodat ze mooi in je vaas passen. Neem een tandenstoker of naald en prik een gaatje onder het hoofdje van elke tulp dit om doorgroei te stoppen. Ze zullen bijgevolg niet gaan hangen!

Les tulipes qui, à mon avis, représente bien l’arrivée du printemps égayent directement la maison. Mais les tulipes qui retombent, ça fait parfois retomber le moral. Elles continuent à pousser dans le vase, et du coup, prennent des formes biscornues. Voici l’astuce pour l’éviter:

Après l’achat, coupez la tige des tulipes tout droit pour qu’elles tiennent bien dans votre vase. Prenez un cure-dent ou une aiguille et percez un trou sous la tête de chaque tulipe pour l’empêcher de pousser et de tomber.

Une fleur de printemps, c’est le rayon de soleil qui vient égayer la vie.

Christian Dior

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. zegt:

  Ik meerdere trucjes geprobeerd voor hangende tulpen maar het resultaat was pover.

  1. Nana zegt:

   En de truc van het gaatje ook al? Werkt echt hoor Marthy.

 2. Hee Nana, ik was je even helemaal kwijt. Hoe dat kan weet ik ook niet. Maar ik las je reactie op mijn blog en wist het weer. Ik ga je weer volgen. Groet!
  ps: Hangt dat verschrikkelijke kunstwerk er nog?

  1. Nana zegt:

   Hey Bertie, leuk! Het kunstwerk, dat ik trouwens nog altijd mooi vind, komt en gaat in het interieur. 🙂 Groetjes x

Reacties zijn gesloten.