mijn huis

Over een boer, beer en silent night…

Wegens problemen met de wc hadden we van de week een ruimingsdienst opgebeld en die zou zonder fout gisteren ‘ten laatste op de middag’ komen. Zou, want hij stuurde zijn kat. Toen ik hem de eerste keer opbelde was het van ‘Ja madammeke met die sneeuw zal het wel wat later zijn’. Wat later… dan denk ik een uur, max 2. Om half 4 was die kerel er nog niet en toen ik hem belde wat hij nog verrast ook. ‘Goh madam, met dees weer zal dat niet meer voor vandaag zijn. Tot morgen.’ Kon hij dat dan niet eerder zeggen of tenminste iets laten weten. Grrr, een beerboer met de nadruk op boer zenne. De stoom kwam bijna uit mijn oren en ik was te perplex geweest om nog iets te zeggen of vragen.

Duuuuus, mijn planning gisteren helemaal in de war én ik zit vandaag met alle last die hij meebrengt. Wie wil er nu een strontgeur in en rond zijn huis op een dag als vandaag! Ik wil liever de lekkere geuren uit dampende kookpotten en oven opsnuiven, dat is al half de voorpret. ‘t Zal een beetje stressen worden en hopen dat hij met zijn materiaal niet door het huis moet. Als hij al komt want daar ben ik niet meer zó zeker van nu het de hele avond en nacht is blijven sneeuwen.

Anyway, onze mest zal met gepaste muziek het pand verlaten want, en dat klinkt misschien melig, ik heb altijd kerstmuziek opstaan als ik kokkerel voor mijn menu. Daartussen zitten steevast de liedjes die me vol nostalgie terugvoeren naar mijn tienerkamer… gekleurde kerstlichtjes aan de muur boven mijn bed, mijn platenspeler bij de hand, Lonely this Christmas van Mud en deze prachtige old time favorite.

Have yourself a merry little Christmas and silent night!

Dit lees je misschien ook graag...