mijn huis

Renovatieplan 2020 (2), renovatiestress…

Moe, ontzettend moe ben ik ondertussen. Ik heb het wat onderschat. Werken met verschillende firma’s en zelf de werken opvolgen heeft mijn energie opgeslorpt. Zeker na tegenslag hier en daar.

Dat het niet vlekkeloos ging verlopen had ik wel verwacht maar dat er bij bijna elk werk iets ging tegenvallen, nee, dat niet. Waar we eerst uitgingen van 3 weken zal dat nu uitlopen tot minstens 5 weken voor we de meubels terug kunnen plaatsen en ons huis weer gewoon ons huis is.

Zo dachten we bij een degelijke plaatselijke keukenbouwer ons zo goed als geen zorgen te moeten maken maar kijk, elke dag liep er wel iets mis. Ze begonnen iets meer dan 2 weken geleden (en toen leek alles nog vlot te gaan verlopen) maar mijn keuken is nog steeds niet helemaal klaar. Dan was het systeem van de vouwdeuren niet binnen, dan was het werkblad iets te groot en moest het weer meegenomen worden (en blijken er nu 2 vlekken op te zitten). Of de spots konden niet op de plek komen die op het plan stonden. Momenteel vallen die zelfs af en toe uit. De evoline kan ik enkel gebruiken als ik de middelste lade even opentrek. Die is blijkbaar net iets te lang. Er moet dus een ingekorte lade komen. En dit zijn nog maar een paar mankementen. Zucht. Mits wat geduld komt dat goed hoor, zeker weten.

De nieuwe houten garagepoort werd door de schrijnwerker in de verkeerde kleur gebeitst. Het plan was om zowel de voordeur als de garagepoort in natuurlijk hout te laten. Niet dus. Beits trekt helemaal in het hout en kan niet afgeschuurd worden. Ze gaat nu zwart worden want die rode merantikleur vind ik lelijk en past niet bij de stijl van het huis.

De voordeur da’s een ander paar mouwen. Daar is serieus wat misgelopen. We lieten ze luchtgommen om ze nadien naturel te kunnen laten. Helaas is de deur nu foutu. Zelfs het glas is deels mee mat geworden en het slot, ja dat hebben we er moeten uithalen want dat was ook kapot. Laat dit maar eens naturel…

Alles is in handen van de verzekering nu. Ook daar weer… geduld. Het is al een paar weken geleden en we hoorden nog niets. Zoals Stéphane Plaza zou zeggen… finger in the cross.

De schilder is van zijn ladder gevallen en is maandag niet gestart. Wanneer hij dan wel begint? Geen idee, hij zal ons op de hoogte houden. Ik hoop volgende week. Ondertussen staat heel ons hebben en houden nog op een hoop in veranda en garage. Zo vermoeiend in mijn hoofd! Ach, uiteindelijk komt alles wel goed hoor maar mijn zenuwen en geduld worden vreselijk op de proef gesteld. Mijn maag kan ervan meespreken. Helaas.

Wat dan wel goed afliep? Het hoogrendementsglas werd op een klein detail na zonder fout geplaatst. Het euvel was ook snel opgelost. Ons slaapkamerraam ook op een klein detail na. De rolluiken moeten nog een afwerkingslat krijgen maar zelfs dat is een detail. De parket die is héél schoon! Alles volgens plan. Bij de renovatie van 2 binnendeuren liet het veiligheidsglas wat op zich wachten maar bon, kijk hoe ze in eerste instantie terugkwamen van de schrijnwerkerij…

Home is where the heart is…

afgewerkt of niet, lijken ze te zeggen. Gewoon even geduld oefenen.

Foto’s volgen pas als alles af is. Of toch een voorsmaakje van de keuken?

De vinyl keukenloper kocht ik een paar weken geleden online op www.westwingnow.nl en hij past perfect in het plaatje! Je zal zien.

Dit lees je misschien ook graag...