kringwinkel enzo mijn huis

Zoals het klokje thuis tikt…

Ik hou niet van leven met de klok maar ik hou wél van mooie klokken. Ze kopen deed ik in het buitenland. Als we op vakantie zijn vind ik altijd wel iets dat in het interieur past zoals hartjes, kussens, plaids, lampen,… ik kan ze kopen en blijven kopen. Met klokken zou ik dat ook kunnen want ik kom er elke keer wel eentje tegen die ik leuk vind. Tot hier toe heb ik me nog kunnen inhouden, er hangen er maar drie.

Deze leuke klok kochten we in de Elzas, meer bepaald in een winkeltje in Ribeauvillé. In die tijd was ik nogal voor zwaar landelijk maar gelukkig past ze qua look ook nu ons interieur wat strakker is geworden. Ik vind ze nog altijd even mooi als toen ik ze kocht. Ze hangt mooi te wezen in onze keuken. De kandelaars kocht ik jaren geleden in Nederland (waar weet ik niet meer), de lamp is een oudje (20 jaar geleden bij Casa) met een recente kap (Kwantum, Nederland), het vaasje is een kringloopvondst (ook één van mijn favoriete zoekplaatsen naar leuke spulletjes).

Een andere klok vonden we in de Dordogne, in Perigieux, en hangt in onze wintersalon. De zwarte schaal komt uit de kringloopwinkel, het lampje kochten we in Brantôme (Dordogne).

De klok die in onze veranda hangt is een gevertje en tegelijk een krijgertje. We kochten ze enkele jaren terug in Fontvieille (Provence) als kado voor onze dochter die alleen was gaan wonen. Toen ze later ging samenwonen met haar vriend (in een strak en modern interieur) kwam de klok terug naar huis. De beste oplossing voor iets dat ze zelf eigenlijk nog heel mooi vond. En zeg nu zelf… zoals ze thuis tikt, tikt ze toch nergens…

Dit lees je misschien ook graag...