Vijf dagen zonder internet en laptop en ik heb heerlijke dagen achter de rug. Kerstavond samen met de kinderen en Kerstdag samen met de schoonfamilie doorgebracht. Heel rustig en gezellig maar van het eten en drinken heb ik, door een oprukkende keelontsteking niet echt kunnen genieten. De dagen nadien hebben ventje en ik ons een beetje afgezonderd van de wereld. Alleen kleinzoon mocht die rust verstoren toen die zaterdagavond bij ons bleef slapen.

Wat doet een mens als hij veel tijd heeft… denken, mijmeren, feeling blue… En laat ik nu heel toevallig gisteren het verloren voorwerp uit mijn jeugd teruggevonden hebben. En laat dat nu ook met Kerst te maken hebben én met mijmeren. We gaan 31 jaar terug in de tijd. Zoals elk kind wilde ik graag een hond. Jaren had ik er achter gezeurd maar mijn ouders gaven niet toe. Mijn grootvader woonde bij ons en die had duiven. Goei duiven en die mochten in geen geval gestoord worden in hun voorbereidingen naar het kampioenschap. Een hond zou niet in dat plaatje passen was hun uitleg. December 1977, bijna Kerstmis, en ik begon weer te zeuren voor een hondje. Groot was mijn verbazing toen mijn moeder zei “Nana, jij krijgt van mij een hond voor Kerst dit jaar.” Nana in de zevende hemel dat kan je wel raden. De feestdagen waren bij ons altijd groot feest maar dat jaar zou wel héél memorabel worden. Kerst 1977, tijd voor de pakjes. Ja zeg, ons ma heeft dat hondje gewoon ingepakt, dacht ik bij mezelf. En dat blaft niet eens, het zal zeker een hele braaf pupje zijn. Tot ik mijn pakje mocht opendoen en mijn lang gegeerde hond mocht aanschouwen.
20 cm pluche, meer was het niet. Memorabel is die Kerst inderdaad geworden. Hoe groot mijn teleurstelling was weet ik niet meer en hoe die avond is afgelopen ook niet want vanaf dat moment heb ik een black out. Geen  herinneringen meer aan die Kerst. Wreed, dat was het. Een kind zo voor de gek houden. De hond woont nog altijd bij mij. Hij wacht op reparatie van enkele scheuren. Verder hoeft hij zich geen zorgen te maken voor zijn oude dag. Bij mij is hij veilig voor de rest van zijn dagen.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!