citaten en gezegden mijn huis mijn tuin Op een ander Tips

Côte Jardin…

Hoewel we zondagavond al terug thuis kwamen van de Provence verkeer ik nog altijd in vakantiemodus. Het mooie weer is hiervoor de grote ‘schuldige’. Aanklagen ga ik dat niet doen hoor!

“De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is.” 
 
“Men gaat op reis om thuis te komen”
 
Godfried Bomans

We wonen rustig en in het groen tussen twee dorpen in. De tuin hebben we gezellig, zuiders en (vooral) onderhoudsvriendelijk ingericht. Qua kleuren hou ik het bij wit, paars/lila en roze en af en toe een spat geel…

 
Lavendel mag natuurlijk niet ontbreken…
 
 
 
Omdat we niet altijd iemand hebben om voor de planten te zorgen als we op vakantie zijn heb ik zo weinig mogelijk kuipplanten staan. Dit jaar had ik me toch een klein beetje laten gaan én die moeten wel drinken krijgen terwijl je weg bent natuurlijk. Ooit had ik eens gelezen van de truc met de wollen draad en die heb ik de voorbije weken uitgeprobeerd. Alle planten bij elkaar in een schaduwrijk hoekje, emmer met water erbij, wollen draden met het ene einde vastgebonden aan een steen en het andere in de potgrond gestoken. Hoe verzorg jij je planten tijdens de vakantie? 
 
 
 
Het resultaat was niet om over naar huis te schrijven, de wollen draden zelf bleken kurkdroog. Dat de planten en kruiden het redelijk goed hadden overleefd was uitsluitend te danken aan het slechte weer vrees ik. Nu, het was niet dramatisch en, behalve één uitzondering, zien ze er ondertussen weer bijna zo goed uit als voordien. 
 
Nu, alle planten zijn precies nogal aan de late kant maar uiteindelijk komt alles wel uit. De tuin geeft hier en daar toch bloemen prijs die er een paar weken geleden niet waren. De bloemknoppen van de roze Spirea komen stilaan open, die van de Guldenroede staan klaar (‘t is zelfs hoog tijd om hem wat in te tomen) en die van de witte Hortensia‘s zijn gelukkig ook zichtbaar nu en daar vreesde ik even voor toen er midden juni nog niks te zien was. 
 
Kinderen en kleinkindjes waren verleden week overgekomen naar Frankrijk en zijn zaterdag doorgereisd naar de Dordogne en nu dus nog op vakantie. Met andere woorden, mijn agenda is vrij leeg én het is eindelijk mooi weer in eigen land… dat vraagt toch om ervan te profiteren. Tijd voor een staycation! Nog even lekker ontspannen met de voetjes omhoog, me af en toe verfrissen in de tuinspa, lekker buiten eten (een paar zomerse recepten volgen later)…  en dit allemaal in de Côte Jardin…
 
 
 
Zodoende ben ik binnenkort, als iedereen weer terug is, helemaal opgeladen om de schoolvakantie te overbruggen en het jonge geweld, dat staat te springen om hun vrije dagen hier door te brengen, te entertainen. 
 

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    je hebt een mooi plekje daar bij je thuis. Je hoeft eigenlijk helemaal niet naar de Provence om diezelfde sfeer te smaken dus… 😉

  2. zegt:

    ziet er een geweldige tuin uit!

Reacties zijn gesloten.