We kunnen zoals ik al had gedacht terug op twee oren slapen. Vanmorgen naar de dokter op controle geweest en alles blijkt in orde te
zijn. Ziezo, daar zijn we ook alweer vanaf. We slaan de pagina om en gaan weer verder met een nieuw hoofdstuk. Zoals het feit dat we onze eerste “oppasoma aankoop” hebben gedaan: een heel mooi grijs park met een Winnie de Pooh bekleding. Dat staat vanaf dit weekend dus te pronken in mijn living. Voor de baby is het nog veel te vroeg natuurlijk maar we zetten dit gewoon al om de hond, die toch al een hele tijd “enig kind” is, eraan te doen wennen. We zullen ook wat babyspeelgoed (best tweedehands en zo goedkoop mogelijk) op een goed zichtbare plaats leggen zodat we hem kunnen leren om alleen met zijn eigen speeltjes te spelen. Als hij dan nu al per ongeluk iets kapot maakt is het zo erg niet.
De kwestie is om zoveel mogelijk af en aan te leren en gewoon te maken voordat de baby er daadwerkelijk is en zo weinig mogelijk veranderingen te doen nadien. Dat leer je niet allemaal zomaar op 1,2,3. Zodoende moeten wij er nu al wat aandacht aan schenken. Sinds twee weken laat de baby zich ook duidelijk voelen. Bewegen, draaien, stampen,… Onze zoon was zo fier! Hij stuurde om half twaalf ‘s avonds nog een sms om het ons als eerste te laten weten. Op zo’n momenten zou ik ook nog wel eens zwanger willen zijn en dan alleen maar om dat gevoel nog eens mee te maken. Zalig!

Aanbevolen artikelen