persoonlijk woord in beeld

Anders bekeken…

Fotografie is al jaren mijn hobby. De foto’s beginnen soms zelfs af en toe een beetje op iets te lijken. De meeste worden genomen met een doel (blog, flickr, familiearchief,…) maar er zijn er ook die ik neem onder het mom ‘we zien wel wat we er mee kunnen’. In die laatste categorie zitten dingen waar je op het eerste zicht weinig mee kan maar die mij op dat moment in het oog springen. Wat ik tegenwoordig ook doe is foto’s die helemaal niks waard lijken (bijvoorbeeld onscherp, veel te licht of te donker, etc) niet wegsmijten. Ze vallen na wat ‘gejongleer’ dikwijls best mee en komen nadien zelfs al eens artistiek over.

Het feit dat het onderwerp en/of de persoon me om de één of andere reden interessant genoeg lijkt om vast te leggen, maakt ze eigenlijk toch tot een deel van mijn wereld. Deel van mijn denken, mijn voelen en mijn kijk op de wereld rondom mij. Reden genoeg om het een plaats op mijn blog te geven!

De foto van dit (voor mij totaal onbekend) meisje nam ik op een parking langs de snelweg toen we vanuit Frankrijk naar huis reden. Ze stond bovenop een berg rond te kijken over het landschap, waarschijnlijk kijkend naar dingen die wij als volwassenen niet eens bemerken. Na wat bewerking werd het dit…

Dit lees je misschien ook graag...