Frankrijk gedachten lezen Op een ander persoonlijk

Blue monday…

Vandaag, de derde maandag van het jaar, is blue monday wat zogezegd staat voor de meest deprimerende maandag van het jaar. Een hoop bulshit natuurlijk dat weet het kleinste kind. ‘t Was ooit begonnen als een pr-stunt van een reisbureau zelfs.

Maar bon, neemt niet weg dat het nog zeker de hele week grijs en ijzig blijft en dat is wél iets waar een mens blue van wordt. Blauw van de kou! Een uitgelezen moment om te dromen van de Provence en de eerstkomende trip ernaartoe. Oeps, zou er dan toch enige waarheid in schuilen? De Vaucluse en de streek rond Les Alpilles (Bouche du Rhône) zijn onze favorieten ginder en we proberen er elk jaar toch een paar keer naartoe te gaan. Je mag zeker stellen dat we er ons hart verloren hebben…

Vakantieplanning, een instant opkikker! Maar dit jaar is er eerst nog het verlangen naar de geboorte van de baby natuurlijk wat op zich al genoeg positieve adrenaline geeft.

Heb je geen nieuwe baby, vakantie, job, lief, trouwfeest or whatever in de nabije toekomst om je aan op te krikken, laat je dan gewoon gaan en duik samen met een hoop gelijkgezinden de depressieve poel in. Euhm, alleen vandaag hé!  Muziek is volgens krant De Morgen daarbij de optimale begeleiding. Als je het enigzins kan opbrengen… geniet! Hoe dan ook, ik kies dan voor de vrolijke variant van Het Nieuwsblad.

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. helemaal geen last gehad van blue monday<br />en depri zijn, wat is dat? ;-)<br />als ik al eens zoiets voel opkomen dan ga ik gewoon naar buiten, de beste remedie, voor mij toch

 2. Als je erin gelooft, wordt je vanzelf depressief. Er is altijd genoeg om vrolijk van te worden. &quot;Kijk eens om je heen. Overal is wat leuks te zien!&quot; Toepasselijke quote die ik heb ingelijst.<br />Ps met die plaatjes kun je wel heerlijk wegdromen!

 3. Ja wat kan je je verheugen op die nieuwe baby hè ,mijn dochter is ook al op de helft nog even geduld En bij jouw dochter…… Gr marloeskreatief

  1. Oh Marloes, ook spannend! Hier nog een kleine 3 weken te gaan. 🙂

 4. wij worden binnen enkele maanden voor de 2e keer oma en opa, dus kunnen we ook wel uitkijken naar dit nieuwe leven. Jammer genoeg (alweer) geen reisje op de planning, want dat vraagt teveel uit ons budget.<br />Trieste liedjes kunnen bloedmooi zijn, en bij het beluisteren ervan hoef je zelf niet depri te worden… ;-)<br /><br />Groetjes!

  1. Proficiat Billy! Trieste liedjes zijn niet minder mooi maar &#39;t gaat over het feit dat sommigen er makkelijker naar grijpen als ze wat depri zijn.

 5. Nieuwe baby gaat het hier niet meer worden 😉 maar gelukkig nog veel leuke andere dingen! Geniet maar lekker van de vakantieplannen en vooral van je zwangerschap!!!<br />Blue monday….. blauw is best mooi toch, maar rood vind ik mooier 😉

  1. Bij mij ook geen nieuwe baby hoor Rianne maar wel bij onze dochter. 🙂 Oh en ik vind rood ook mooier. 😉

Reacties zijn gesloten.