bloggen gedachten mijn huis persoonlijk Thuis

Clean house…

Ken je dat programma Clean House met Niecy Nash? Een groot deel van de ravages in die huizen zal zeker geregisseerd zijn, maar zeker dan moet je het maar durven met zo’n huis op stelten op tv willen komen. Ik neem dat al wel eens op zodat ik kan doorspoelen naar het punt waar het in het programma eigenlijk om te doen is zou moeten gaan; het voor/na resultaat.

In een rommelig huis wordt je moe. En zonder iets te doen hé! Nee, zelfs wonen in een interieur met veel tirlantijntjes en postuurkes zou niks voor mij zijn. Je kan natuurlijk al het overbodige (dat je echt niet wil/kan wegdoen) in de kasten verborgen houden (euhm, ja zoals ik doe dus) maar zelfs dan is opruimen af en toe nodig.

Sinds twee weken zitten de lenteschoonmaakkriebels in mijn lijf. Dit tot groot jolijt van mijn halve trouwboek die vindt dat ik veel te veel onnodig bewaar. Rommelen en poetsen gaat lekker vlotjes als er een leuk muziekje op de achtergrond voorgrond klinkt. Zo kwam ik in een schuif met vergeten dingen (tss, zo gaat dat dan hé) onlangs een gratis gekregen cd tegen. Cleaning Classics.

Welk beter moment om hem te beluisteren dan bij een opborrelend moment van kuisdrang. Er staan inderdaad een paar leuke sing-alongs bij die het ritme wat kunnen opdrijven maar euhm… Girls just wanna have fun!? Ha, deze girl weet wat fun is maar het is in geen geval poetsen! Zeer zeker samengesteld door een man dat schijfje. Hey ya, doe de emmer nog maar eens vol!

Na drie kasten was de blauwe wasmand toch helemaal gevuld geraakt met dingen voor de kringloopwinkel. (De vóór situatie met je er maar bij fantaseren, wijvenweek is nu eenmaal voorbij.) Netjes hé? Die kunnen er alweer voor een jaar tegen.

Dit lees je misschien ook graag...