raamgedicht seckou
gedicht persoonlijk schrijven Tips woord in beeld

Coronadagboek, raamgedichten

“Maak je eigen hartverwarmende raamgedicht met Seckou” stond er twee weken geleden in de krant. De stadsdichter lanceerde namelijk samen met de stad Antwerpen lichtgevende raamgedichten. Nu wij nog dus.

Aangezien ik niet in de stad woon was het voor mij niet mogelijk om de dichtregels te gaan ophalen. Daarvoor heb je een A-kaart nodig die enkel bewoners van Antwerpen bezitten. Gelukkig heb ik daar familie wonen die voor mij wel eentje op de kop wilden tikken.

Je kan bij de bib een raamgedicht afhalen. Op het stickervel staat een gedicht met onderaan nog extra woorden. Door middel van knippen, schrappen, puzzelen en schikken kan je met de stickers, die je eerst allemaal los moet knippen, een nieuwe vers maken. Er kruipt wat tijd in maar wie graag met taal werkt is dit een leuke bezigheid. Als thema kwam uit deze 2 verzen bij mij uiteindelijk toch iets coronagericht.

Vers 1, origineel raamgedicht…

Extra woorden waren o.a. minaretten, modetrend, maag, markt, mantel, mirre… Omdat ik eigenlijk bijna altijd schrijf vanuit mijn eigen leefwereld vond ik deze woorden niet gemakkelijk om mee te werken. Ze staan er dan ook niet in. Hahaha.

Mijn gedichten zijn een oproep om moed te houden en de coronaregels goed na te leven tijdens de feestdagen als we snel een normaler leven willen…

Fijne feestdagen en hou het velig!

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Jaloers, bij ons in de bib waren ze al op!

    1. Nana zegt:

      Jammer. Misschien bij een andere bib? Het proberen waard!

Reacties zijn gesloten.