art journal
bloggen creatief gedicht kringwinkel enzo mijn huis persoonlijk woord in beeld

Creatief met kringloopkoopjes, art journal…

Waar ik erover gelezen heb weet ik niet meer maar het sprak me direct aan. Een visueel dagboek, zo’n beetje als mijn blog dus, om in te plakken, tekenen, schrijven,… whatever you wish. Ik deed van de zomer in de Provence iets soortgelijks – al was het héél primitief – met het Day by day vakantiedagboek van Flow Magazine dus waarom niet ook in het dagelijkse leven!?

‘k Had meteen een leuk idee om iets te doen wat misschien nog niemand anders deed. Dacht ik. (bij nader inzien niet dus) In het nieuwe jaar zou ik starten, zeker weten!  Met dat gegeven nog vers in het achterhoofd bleef er bij het opruimen (jep ben nog steeds in opruimmodus) een dikke week geleden een boekje aan mijn handen kleven. Geen geval met witte pagina’s maar een oud boekje, dát had ik net nodig. Pastoor Campens zaliger – van Ernest Claes – ooit gekocht in de kringwinkel leek me ideaal om te doen wat ik in gedachten had. Creatief met kringloopkoopjes:

Boekje vóór:

2016-01-14 17.46.23

Boekje na:

art journal kaft
voorkant                    en                          achterkant

De inhoud zal met de tijd wel wat moeten groeien maar bon. Niet alle illustraties zullen blogwaardig zijn wegens te persoonlijk maar wat wél openbaar mag zal op mijn blog een plaats krijgen.

2016-01-20 10.55.24
Zoals steeds in de winter, heimwee naar de Provence…
2016-01-20 10.55.54
Onze heringerichte salon is een feit…

Oók de gedichten die ik zo samenstel. Wat ik dus dacht dat niemand anders al deed… Dikwijls is een idee ooit al eens door een ander bedacht. Na wat opzoekwerk blijkt het zelfs een naam te hebben; het stiftgedicht. Het concept is heel simpel: op de pagina van een boek zoek je woorden waarmee je een gedicht kan vormen. De zinnen die je niet nodig hebt stift je gewoon weg. Ik gebruikte geen stift maar waterverf zodat de andere tekst toch nog zichtbaar is.

En zo is mijn eerste stiftgedicht een feit…

2016-01-20 10.54.37

Och, waarom zou ik!

Van de ziel die erin ligt

zullen ze niets begrijpen.

Vele woorden van verkwezelde dorpsmensen.

Ja, dat zullen ze zeggen,

dat het de moeite niet waard is.

Of ze dat allemaal beter weten dan ik!?

© Nana – Tartelette Maison

Op virtueel gebied staat dit jaar voor mij meer dan ooit in het teken van ‘het leven zoals het is‘. Met mijn art journal heb ik een extra dagboek om dit te illustreren.

Zodoende heb ik er naast mijn 365 dagen project dit jaar een nieuwe uitdaging bij. 219 pagina’s, kleine stukjes uit mijn leven, die tegen het eind van het jaar versmolten zullen zijn tot één groot beschreven vel.

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. Wat een leuk en mooi idee, lijkt me ook heerlijk om te doen, ik hou van knippen en plakken enzo. Heb ook het Flow vakantie boek bewerkt vorig jaar en er liggen er nog een paar om af te maken. Ooit… Veel plezier en leuk als je hier het e.e.a. laat zien!

 2. Wat leuk zeg! Krijg ook zin om een art journal te starten!! Maar houd het voorlopig bij 1 tekening per dag, is ook een soort visueel dagboek ten slotte! Veel plezier!

  1. Nana zegt:

   Idd, dat is eigenlijk hetzelfde. Succes!

 3. Leuk idee. Een stiftgedicht met waterverf geeft wel een heel mooi effect eerlijk gezegd.

 4. Homemade and more zegt:

  2 toffe projecten, veel succes ermee.
  Stiftgedicht : weer iets bijgeleerd.

 5. Dankjewel voor je reactie op mijn blog, en wat staan er leuke berichten op de jouwe. Heb al enkele berichten gelezen, worden er vast meer 🙂

  1. Nana zegt:

   Tof. Ik bij jou ook. 🙂

 6. ook al zo een goed idee!

Reacties zijn gesloten.