Hoe maak ik zelf een unieke en trendy kerstboom met materiaal uit de kringwinkel? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat er te vinden valt.  Lees vooral verder als je wil weten hoe de mijne eruit ziet! Misschien heb je de spullen wel in je tuinhuis of berging staan en kan je er zelf meteen aan beginnen.

Dit jaar heb ik geen zin in een gewone klassieke boom. Normaal heb ik er zelfs 2 staan; een kleine in de veranda versierd door de kinderen, een grotere in ons wintersalon die ik zelf versier. Enfin, dit jaar niet.

La déco de Noël, normalement avec 2 sapins. Un décoré par les enfants, un décoré par moi même.

De kerstboom dus. Oké, ‘t is eerder een boompje maar bon. Nodig: een metalen buxusvorm in de vorm van een kegel, een kerststukje of krans (mag zoals in dit geval een uitgedroogd exemplaar zijn), enkele kerstballen en led lichtslinger (2 laatste had ik al in mijn bezit).

Verder is het heel simpel: prik de buxusvorm in het kerststukje of de krans (die heeft meestal een kern van piepschuim of oasis wat een ideale bodem maakt), vul eventueel aan met extra mos en/of kerstballen, draai een lichtslinger rond de kegel,… tadaaa…

Cette année j’ai fabriquée un “sapin” avec des trucs que j’ai achetée au dépôt vente… On a besoin d’une topiaire métal en forme de cône, une petite couronne ou un arrangement de Noël (event. de l’année passée), des boules de Noël et une guirlande led.


Simpel en mooi, daarvoor moet je toch niet echt handig zijn hé!?

Geen echte kerstbo(o)m(en) betekent niet geen kerstsfeer. Een groot deel van de versiering komt sowieso uit de kringwinkel, verzameld in de loop der jaren. Om de één of andere reden vind ik dat veel meer sfeer hebben en heb ik ook het gevoel dat ik zo een uniek (kerst)huis bezit. Vintage engeltjes groot en klein, een houten boompje, een uniek wit stenen kerststalletje (dat dit jaar trouwens pas uit de kast komt op 25 december),… allemaal spulletjes die het ook dit jaar nét dat tikkeltje specialer zullen maken.

Een voorsmaakje van de sobere kerstversiering 2017, vrijwel alles in natuurtinten…

Un petit goût de ma déco de Noël 2017, en couleurs naturelles…

Leefkeuken, ma cuisine

De kindjes versierden deze keer geen boom maar droegen wel bij tot de kerstsfeer. Vorig weekend tekenden ze een mooi kersttafereel op de (krijtbord) deur van de ingemaakte kast. De hanger van hout en koord is nieuw én goedkoop. Gevonden bij Zeeman. De rieten kerstballen heb ik al heel lang. Een paar jaar geleden vond ik een extra zak in de kringwinkel. Nog steeds word ik vrolijk als ze uit de doos komen. Met het blauwe vintage engeltje op de vorige foto ben ik zó blij dat het het hele jaar door wel ergens in huis staat. Ik bezit ook een rood en roze (zie collage hieronder) exemplaar. Het zijn van die pareltjes die je hoopt te vinden telkens je een kringwinkel binnenstapt.

Wintersalon, le salon d’hiver

Ook hier veel kringwinkelgeluk, waaronder één nieuw; de witte houten “kerstboom”. Hij kostte me maar 1.25 euro! Meer dan een lichtslinger had dit mooie exemplaar niet nodig. Echt nieuw nieuw is de glazen bal (van Blokker) waarop ik stapelverliefd werd toen ik hem zag. Ook het witte stenen huisje met led licht (van Big Bazar) kon ik niet weerstaan.

Klik voor nog meer ideetjes met kringwinkelkoopjes .

Cliquer içi pour plus d’idées créatifs.

Creatief met kringloopkoopjes, hoe maak ik een unieke kerstboom? ~ Comment créer son sapin de Noël soi-même?
Getagd op:                                                                        

4 gedachten over “Creatief met kringloopkoopjes, hoe maak ik een unieke kerstboom? ~ Comment créer son sapin de Noël soi-même?

 • 17 december 2017 om 10:42
  Permalink

  Prachtig, dat gestileerde boompje. Ik ben er weg van.
  En… het neemt in elk geval minder plaats in dan de reuze-kerstboom die mijn kroost hier dit jaar weer heeft binnen gesleurd.
  Fijne kerstdagen!

  Beantwoorden
 • 17 december 2017 om 17:38
  Permalink

  Het ziet er geweldig uit bij je en die met takken, ballen en touw vindt ik geweldig.
  Geniet ervan, groetjes El

  Beantwoorden
 • 25 december 2017 om 20:35
  Permalink

  Heerlijk om het zo naar je zin te maken, dat is ook geluk.
  Ik hou ook van de krijtbordtekening, fijne dagen samen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.