bloggen gedachten persoonlijk Thuis

De ochtendstond…

… heeft goud in de mond. Voor mij althans. De (vroege) ochtend is mijn favoriete moment van de dag. Als ik me goed voel is dat soms echt vroeg. Zeker in de lente en de zomer. Vanaf het moment dat er een spiertje licht is en de vogeltjes beginnen te fluiten ben ik wakker. Als de zon dan ook nog schijnt ben ik niet meer in bed te houden. Mijn favoriete plaats is dan de zetel in de veranda vanwaar ik met de krant en koffie de tijd doorbreng tot de ochtendzon de rest van de wereld en het gezin wakker heeft gemaakt. Ook op vakantie ben ik vroeg wakker en geniet ik graag in mijn eentje van de rust en de zonsopgang. Een prettig begin van een mooie dag.

Maar soms lijkt het alleen maar een mooie dag te worden. Zoals vandaag bijvoorbeeld. Na 10 dagen vakantie in het buitenland en een week en weekend vooral voorbehouden voor het gezin keek ik er naar uit om terug in de virtuele wereld te vertoeven. Dan open je vol verwachting de pc maar lees je een paar onaangename dingen, sommige waardoor je je (terecht?) aangesproken voelt, of lees je net niets waar je wel wat had verwacht. De zin gaat zo meteen over. Twijfel steekt dan de kop op.

Mijn man blogt niet en wil ook niet aan Facebook beginnen. De ene keer denk ik dat hij wat mist maar evengoed geef ik hem op andere momenten gelijk wanneer hij zegt dat het zijn leven een stuk minder ingewikkeld en druk maakt dan het mijne. Ach, sometimes life sucks en als het God belieft is er morgen weer een nieuwe (mooie) dag…

Dit lees je misschien ook graag...