Verleden vrijdag hadden we een onverwachte reden om uit eten te gaan. De aandachtige bezoeker/lezer heeft de reden tijdens het afgelopen weekend misschien al opgemerkt in de rechterkolom van dit blogje. Vrijdagavond kwamen zoon en schoondochter hun zoon ophalen. We zaten gezellig nog wat te praten over het vakantiehuis dat we net samen hadden gekozen via internet. Opeens stond schoondochter op en vroeg kleinzoon mee naar de gang. Toen ze samen terug in de keuken kwamen had kleinzoon een envelopje in zijn handje om aan mij te geven. Dit stak erin:

Lief hé. Ik was zo aangedaan door dit lieve gebaar dat de tranen over mijn wangen rolden van geluk. En weet je, dan moest ik de binnenkant nog lezen want die stond ook helemaal vol geschreven. Lees even mee:
Samen met mijn mama en papa ben ik op zoek naar iemand:

– die heel erg lief is
– die graag kusjes geeft en knuffelt
– die er altijd voor ons zal zijn
– die af en toe ons logeerkameraadje wil zijn
Mijn broer/zus is nog klein en kent je nog niet goed,
maar ik denk dat jij aan al deze eigenschappen voldoet.
In mama’s buik is het lekker warm en heel fijn,
maar straks wordt het daar voor hem/haar te klein.
Oma, wil jij dan straks zijn/haar meter zijn?
Je kleinzoon, xxx
Natuurlijk zei ik volmondig JA. Ik word dus meter van mijn tweede kleinkind! Erg onverwacht omdat ze altijd zeiden dat ze geen van de ouders wilden vragen wegens te oud. Stel je voor. Kan het nog jonger? Maar soit, daar gaan we het nooit meer over hebben want die opmerking ligt nu ver achter ons. Kleinzoon heeft twee meters en nu zal ook broer/zus twee meters hebben. Te weinig jonge mannen in de familie zeker hé. Ventje is al twee keer peter en nu zal ik voor de allereerste keer in mijn leven meter worden en dan nog van een eigen kleinkind! Dubbel feest. Yes!! We hebben vrijdag een goei fleske bubbels opengedaan.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!