creatief diy mijn huis persoonlijk voor en na

Een leven in een verfspat…

Het stond al vele jaren te verkommeren in het tuinhuis. Met lede ogen zag ik het aan, helaas. ‘t Was niet dat ik het niet mooi meer vond hoor, er was gewoon geen geschikte plek in huis. Tot een paar weken geleden. Plots zag ik het licht, hallelujah! Het bankje in de speelhoek moest er voor wijken en kreeg een plaats in de keuken. Dat kwam goed van pas want net ervoor had ik onze stoelen verkocht en nog geen andere naar mijn zin gevonden. Weet je, het bankje past trouwens perfect bij de pas geschilderde keukentafel. ‘t Wordt een blijvertje denk ik.

Enfin, ik begin af te dwalen. Het tafeltje. Hét tafeltje. Toen ik de lades omdraaide om te schilderen zag ik mijn leven even in een verfspat voorbijkomen….

2014-10-09 15.49.26

Pure nostalgie. Vele jaren geleden deed het dienst als bureautje op mijn meisjeskamer. Ik maakte er mijn huiswerk op, speelde secretareske, schreef er mijn eerste gedichten en brieven naar mijn pennevrienden. Knaloranje was het toen. Later verhuisde het mee en werd het met een lik lichtroze verf omgetoverd tot pampertafel voor dochter. Toen de kinderen groter werden kwam het in de zithoek te staan en werd het, ondertussen blauw geschilderd, door hen gebruikt om hun huiswerk te maken of bureautje aan te spelen. Bij de verhuis naar ons huidige huis kwam er een beige lik verf over en werd het na een tijdje verbannen naar het tuinhuis. Jarenlang werden er besmeurde potten verf en andere rommel opgezet.

2014-10-09 15.50.40

Daar is ondertussen niks meer van te zien. Een Annie Sloan krijtverfbeurt later staat het mooi te pronken in de kinderhoek. Klaar voor de kindjes om er, net als hun mama, papa en oma vroeger, hun huiswerk aan te maken.

2014-10-10 16.35.29

Dit lees je misschien ook graag...

9 Reacties

 1. Ik heb er kippenvel van, stom hé 🙂 Maar zo ontroerend vind ik dit. Een tafeltje met een heel levensverhaal!

  1. Nana zegt:

   Niet stom. Ik kreeg ook kippenvel toen ik de onderkant van het schuifje bekeek.

 2. succes met de nieuwe blog!

  1. Nana zegt:

   Thx!

 3. Zo tof, alle historie die er in zit!

 4. Oh wat een leuk verhaal rondom je tafeltje/bureau/commode ;).
  Het brengt mijn herinneringen meteen weer terug naar mijn oude bureautje dat ook later dienst heeft gedaan als commode voor mijn dochter.
  Alleen vraag ik me af wanneer ik het heb weggedaan, want daar kan ik me dus weer niks meer van herinneren hihihi. Ik neem aan dat het gebeurd is nadat we het niet meer nodig hadden als commode.
  Dat jullie/jouw tafeltje met veel plezier gebruikt mag worden.
  Warme groetjes van Susan

 5. dat tafeltje staat perfect bij jou!

  1. Nana zegt:

   😀

 6. zegt:

  Wat een prachtig bureautje! Zeker de moeite waard om een mooi pkekhe in huis te krijgen.
  Liefs Nana

Reacties zijn gesloten.