Eigenlijk heb ik een hekel aan beslissingen nemen maar soms kan een mens niet anders hé. Er zijn leuke beslissingen, waarmee ik het niet zo moeilijk heb trouwens, en er zijn er minder leuke. Ik heb net een periode achter de rug waarin ik wat keuzes moest maken voor mezelf. (Wou maken is een betere uitdrukking.) Hier en daar wat knopen doorgehakt om nieuwe wegen in te slaan en andere interesses wat meer kans te geven. Ik voel het als een opluchting.

Ook binnen het gezin moest er wat gekozen worden. Wat met de feestdagen bijvoorbeeld. Normaal gezien vieren we op kerstavond maar zoon viert dit jaar bij zijn schoonouders dus besloten we maar om het dit jaar eens op kerstdag te doen. Hoe en wat daar zijn we nog niet uit. Oudjaar is voor ons niet zo belangrijk meer. Toen de kinderen klein waren maakten we er een leuke kinderavond vol zang, dans en lekker eten van. Eens zij op café gingen vieren hoefde het voor ons zo niet meer. Dit jaar komt kleinzoon op oudjaar bij ons slapen. Misschien kunnen we zo een nieuwe traditie scheppen en onze gewoonte van toen in de toekomst overdoen met de kleinkinderen. We zien dat wel zitten, ja. Gisterenavond hebben we ook beslist dat we volgend jaar onze hoofdvakantie gaan doorbengen met de kinderen. Beiden zijn momenteel aan het bouwen en er is voor hen dus weinig budget over voor vakantie. Ze waren direct te vinden voor ons plan. Iets om naar uit te kijken dus. Vandaag staan er nog iets minder grote keuzes op de agenda: de aanschaf van een nieuwe kerstboom en een nieuwe droogkast. De 15-jarige kerstboom heeft zijn
tijd wel gehad. Onderaan ontbreken al heel wat takken en hij begint ook stilaan uit vorm te raken. Tijd voor een nieuwe, maar welke!? Onze droogkast, ook al zo’n oud beestje heeft het begin verleden week begeven. Momenteel droog ik de was op een droogrekje in de badkamer want buiten is het is nu niet echt weer om de was op te hangen. Niet te doen. Een droogkast moet er dringend komen. Er is zoveel keuze in de winkels dat het geen makkie wordt vrees ik!

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!