Flexitariër mijn familie

Hartig brood, weight watchers…

Vorige week was ik 600gr kwijt (totaal op 2 weken toch – 1,5) en ik denk voor deze week hetzelfde. Mijn resultaat na 3 weken zal dan op – 2,1 staan. Niet slecht maar kan ik mijn ogen beter. Als ik naar de voorbije weken kijk dan ben ik het meeste afgevallen in de week dat ik toch de helft van de 42 extra punten had opgebruikt. Deze week zat ik maar aan 10 punten. Misschien dan toch maar heel erg mijn best doen om het extra weektotaal helemaal te gebruiken? Ook al bewijst de ervaring ondertussen het tegendeel, toch heb ik wat schrik dat áls ik het doe ik ga bijkomen en het een ‘verloren’ week is. Mijn doel is 5 kg eraf vóór 5 juni, dat is nog een goeie maand te gaan. Doe ik het of doe ik het niet!?

Benieuwd hoe het vandaag met zoon zijn gewicht gesteld is. Zijn totaal staat momenteel nog maar op -300 gram. Eerst had hij gezegd dat hij verleden week op het oude systeem zou overschakelen maar toen ik zei dat ik van de coach toch minstens de helft van het extra weektotaal moet proberen op te gebruiken veranderde hij ineens van gedachten. Hij zou ook eens alles, maar dan ook alles, opgebruiken zei hij. En volgens ik hem al hoorde zeggen heeft dat ook gedaan. Misschien wel zelf té, dat valt nog af te wachten…

Nog even dit lekker recept voor hartig brood meegeven.Vroeger 3 FlexiPoints, nu 4 ProPoints per portie.

Voor 6 porties: 225gr bloem, 3 el bakpoeder, 25gr gedroogde tomaten (zonder olie), 4 lente-uitjes (kan ook met gewone ui) 200ml magere melk, 2 el olijfolie, vers gemalen peper, zout.

Verwarm de oven voor op 220°c. Laat de zongedroogde tomaten 10 minuten weken in kokend water. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom. Roer er een beetje peper door en voeg de tomaten en de gehakte ui toe. Meng 150ml melk met de olijfolie en roer dit door de bloem. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de rest van de melk toe indien nodig. Strooi wat bloem op een proper werkblad. Rol het deeg uit tot een schijf van 2,5 cm dik en doorsnede van ongeveer 15 cm. Verdeel met een mes in 6 stukken door bovenaan een insnijding te maken. Snijd hierbij niet volledig door het deeg! Leg het op een bakplaat met bakvel en zet 15 minuten in de oven (het mijne had toch nog een extra 10 minuten nodig) tot het brood goudbruin gebakken is. Heel lekker bij een kom verse soep.

Dit lees je misschien ook graag...