Flexitariër mijn familie

Iedereen content?

Nope. Ik ben tevreden over het resultaat van mijn dieet tot hier toe maar zoon niet. Vorige week was er bij mij 900 gram af, bij zoon 300 gram. Het resultaat deze week zal ik straks weten maar het lijkt bij hem nog slechter te gaan en spijtig genoeg kan hij vandaag ook niet naar de cursus. Volgens mij doet hij iets verkeerd. Eet hij de verkeerde dingen om aan zijn puntentotaal te komen. Maar hij wil niet luisteren en besliste om vanaf vandaag terug het oude weight watchers systeem volgen. Benieuwd of het hem zo wel lukt want dat het tussen de oren zit is duidelijk. Het nieuwe ProPoints systeem heeft weinig regels/beperkingen en dat doet hem de das om denk ik. Je moet bijvoorbeeld nu puur op karakter beslissen hoe veel/weinig je aan zoet en alcohol gebruikt per week terwijl dat vroeger beperkt was tot 14 punten per week. Blijkbaar niet voor iedereen een ideale formule.

De recepten zijn nog steeds dezelfde maar gewoon anders berekend. Dit lekker pastagerecht  met preiroom en gerookte zalm bijvoorbeeld heeft nu 10 ProPoints tegenover 7 FlexiPoints vroeger.

Voor 4 pers: Kook 250gr pasta gaar in licht gezouten water. Pers 2 knoflookteentjes in een hete pan en voeg 250gr in dunne ringen gesneden prei en het sap van 1/2 citroen toe. Roer er 200ml room (5%) door en laat 5 minuten afgedekt op en zacht vuur garen. Voeg 3 eetlepels gehakte basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gekookte pasta over de borden en dien op met de preiroom en 200gr in reepjes gesneden gerookte zalm. Smakelijk!

Dit lees je misschien ook graag...