Kleinzoon doet zijn middagdutje. Het moment om me te zetten met een tasje koffie en de laptop. Hij gaf aan dat hij moe was door met zijn handjes in zijn ogen te wrijven. Ik legde hem in zijn bedje en nog voor ik uit de kamer was sliep hij al. Het is niet altijd gemakkelijk om hem te begrijpen. Hij probeert alsmaar meer met korte “woordjes” duidelijk te maken wat hij wil. Al kan ik je garanderen dat zijn keel openzetten als het hem niet zint ook nog heel goed lukt hoor.

Kok kok kok en terwijl met de handjes draaien is koekenbakkenvlaaien, koekenbakkenvis. Een (vettige) aaaa diep vanuit de keel is een leeuw (wat doet de leeuw.. aaaaagh). Bee is een beer. Boe is een boek. Goeg is een koek. Pe oe oe is hond. Ok is nog…

En zo zullen er nog wel dingen zijn die me nu even niet te binnen schieten. Het praten schiet goed op. Alles behalve oma natuurlijk. Niks dat er maar in de verste verte op lijkt. Ja ik ben ongedudig, ik weet het. En stiekem hoop ik dat hij eerder oma dan moeke (dat zegt hij tegen de andere oma) zegt. Ik zou echt stikjaloers zijn anders, dat geef ik eerlijk toe. Een boterhammetje neemt hij eindelijk liever terug zelf in zijn handje maar genoeg is genoeg en als resultaat belandt het dan op de grond terwijl hij ostentatief van mij naar zijn boterhammetje kijkt. Ogen en mond worden dichtgeknepen als hij niet meer wil eten. Keischattig, dat kan ik je garanderen. Dansen, dansen, dansen… is voor hem het sein om met zijn heupen te wiegen. Hij houdt eigenlijk veel van muziek, net als zijn pa. Hij heeft nu ook het muziekje op zijn auto bijvoorbeeld ontdekt. Eén keer drukken is een klank, twee keer drukken een andere klank, maar drie keer drukken is een liedje. Heel bewust drukt hij dus verschillende keren op de topje tot hij het liedje hoort en aangezien hij graag danst staat hij dan ook altijd te wiebelen tot het liedje gedaan is. Ook de batterijen van zijn trein, met vele muziekjes en klankjes, zullen snel leeg zijn. Daar wordt gretig op gedrukt. Hij wordt groot. Elke keer weer valt het me op hoe snel het gaat. Niet te geloven. En hoe groter hij wordt, hoe meer dwingeland. Nog even en die periode zijn we ook weer door. Uittesten hoe ver hij kan gaan. Eigenlijk vind ik het wel grappig. Zelfs als hij boos is, is hij schattig en lief. Snap je wel zeker?

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!