Onlangs vroeg ik de twee kleinsten naar hun toekomstplannen. Wat zou je later willen worden als je groot bent?

Linke, ons klein “lalaluutje” (zoals ze het zelf zegt, in de klas heeft ze als symbool een paraplu), begon daarop te zingen. ‘De kikkertjes,… Oh kwak kwak kwak, oh kwak kwak kwak, alle om te ziek…’ (lees: zijn aardig om te zien). ‘Ha, je gaat later zangeres worden,’ riep ik geamuseerd. Maar nee hoor, ze had me op het verkeerde been gezet. Haar antwoord was kort en bondig: ‘Nee oma, Dora!’ Bon, waarom niet hé, beetje bruinen zonder zon, langs de kapper voor een donkere haarspoeling en ze kan eraan beginnen.

Poppe was iets duidelijker. Die wilde in de dierentuin werken. Dat had ik wel kunnen denken want hij is echt zot van dieren. Momenteel staan dino’s nog altijd op de eerste plaats. Ik dacht meteen aan een ambitieuze carrière; dierendokter.  Maar nee hoor, gewoon in de dierentuin als verzorger vond hij meer dan voldoende. Kaka van de dieren opkuisen, voegde hij er nog aan toe. Gelukkig voor hem zijn dino’s al lang uitgestorven. Kwestie van het aantal overuren binnen de perken te kunnen houden hé.

toekomstplannen

Aanbevolen artikelen

6 Reacties

  1. Zalig dat ‘lalaluutje’. Eén van mijn zoons vroeg als peuter altijd ‘tiepetonne melluk’, waarmee hij bedoelde ‘melk alsjeblieft’
    En dierenverzorger voor dino’s … waarschijnlijk een super-beroep!

    1. Hahaha, grappig. Linke zei ‘mellelle’ tegen melk. 🙂

  2. Homemade and more

    Mooie vooruitzichten ……

  3. Heerlijk, de wereld ligt helemaal open en ze zijn volledig zonder pretenties <3

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!