Bijna 3,5 jaar is kleinzoon nu en zijn zusje 17 maanden… het gaat vooruit dat het niet schoon is. Echte babbelkousen zijn het, net als ik. Oma en opa zegt kleindochter al een tijd én heel mooi duidelijk, iets dat kleinzoon pas kon op zijn 2 jaar. Wij blij natuurlijk, dat spreekt voor zich. Wel grappig als je merkt hoe onze kleindochter volledig andere benamingen aan de dingen geeft dan haar broer deed.  Het lijkt ook net zo dat een tweede minder lang baby blijft dan een eerste kleinkind. Vreemde ervaring zenne. Zou dat met een derde nog vlugger gaan dan? Ik hoop van niet.

Vandaag is het oppasdag. Op beide dan nog. Ze vragen even veel aandacht en slapen is er ook zoveel niet meer bij tegenwoordig. Hij speelt momenteel graag met auto’s en zij speelt graag met alles wat haar broer vast heeft. Snap j’em? Jep, typisch hé. En oma maar schipperen tussen de twee.

Vandaag wordt ook een dag om extra op mijn woorden te letten. Alles, vooral de dingen die niet voor zijn oren zijn, heeft kleinzoon gehoord én hij neemt alles nogal letterlijk de laatste tijd. Zo zei zijn mama verleden week dat hij zijn handjes moest gaan wassen in de wc. En ja, aangezien ze aan ‘t poetsen was en ze wat producten in het wasbakje had liggen was het voor kleinzoon niet meer dan normaal om haar woorden letterlijk te nemen. Hij duwde op de spoelknop en waste zijn handjes in het water dat in het toilet liep. Als dat niet het toppunt van gehoorzamen is!

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!