Flexitariër mijn familie

Weight watchers, balans…

Hoog tijd om de balans op te maken van ons Weight Watchers avontuur. Stand van zaken: zoon -1 kg, ikke – 7 kg.

Volgens zoon werkt het nieuwe systeem niet of nauwelijks. Volgens mij neemt hij gewoon verkeerde keuze wat eten betreft. Vult hij zijn dagtotaal aan met verkeerde voeding. Ook al begrijp ik het (ik zou niet in zijn plaats willen zijn om zoveel te ‘moeten’ eten elke dag), als ik het al eens hardop durf te zeggen steigert hij. Tot hier toe at hij alle punten op. Zowel zijn dagtotaal van 42 als zijn extra weektotaal van 49. Vanaf deze week ging hij dat wijzigen en zou hij maar de helft of minder van zijn extra weekpunten gaan opeten. Ben benieuwd naar het resultaat woensdag.

Voor mij loopt het nieuwe Propoints systeem prima en ik heb ondertussen al lang het nut van dat extra weektotaal ingezien. Na 3 weken besliste ik om de helft van het extra puntentotaal te gebruiken en tot hiertoe is me dat elke keer gelukt. In een rustige week (lees thuisblijfweek) is dat niet zo moeilijk en moet je zelfs wat uitzoeken om er te komen maar als je een paar keer uit eten moet schept dat wel een deftig dieetgevoel. Je moet dan dingen beginnen laten en bewust(er) je eten kiezen om niet over de (opgelegde) schreef te gaan.

Thuis kan je jezelf makkelijk lekker verwennen voor weinig punten. Je hoeft zelfs het bakken niet te laten als je dat graag doet. Neem nu bijvoorbeeld deze sinaasappelmuffins. Ze ‘kosten’ je maar 3 punten per stuk.

dyn002_original_600_450_jpeg_2667178_9c647d2b27529a5207c8202d4544ca8b

Voor 10 stuks: 150gr zelfrijzende bloem, 1/2 kl bakpoeder, 2 el hittebestendige zoetstof, 1 ei, 50gr yoghurt %, sap van 1/2 sinaasappel, 5 el light sinaasappelconfituur, 50gr margarine.

Verwarm de oven voor op 170 °c. Zet 10 papieren muffinvormpjes in een muffinblik. (Ik maakte ze zonder vormpjes en ze kleefden niet aan de vorm.) Meng de bloem, het bakpoeder en de zoetstof in een grote kom. Klop het ei, de yoghurt, sinaasappelsap, confituur en de gesmolten margarine los en roer het mengsel beetje bij betje door de bloem. Verdeel het deeg over de vormpjes. Zet 25 minuten (ik deed er nog 10 minuutjes bij) in de oven tot ze goed gerezen en bruin gebakken zijn. Haal ze uit de oven en laat nog 5 minuutjes afkoelen in het blik. Laat verder koelen op een rooster. Het is te zeggen, als je er zo lang kan afblijven want ze zijn super!

Dit lees je misschien ook graag...